Christophe droomt na The Voice van een plek op het podium van Trax en Grensrock: “Het voelt nog altijd onwerkelijk”

Christophe Verholle (43) beleefde de meest waanzinnige week van zijn leven met zijn overwinning in ‘The Voice van Vlaanderen’, een koninklijk onthaal op school en een optreden in ‘zijn’ Roeselare. “Vooruit plannen? Ik wil nu vooral even genieten van wat er allemaal op mij afkomt.”

Drie maanden geleden was de bijzonder aimabele Christophe Verholle (43) nog een nobele onbekende Roeselarenaar: gelukkig getrouwd, fiere vader van twee dochters en vaste job op het personeelssecretariaat van het MSKA waar hij naar eigen zeggen graag in de luwte werkt. Al voelt hij zich sinds jaar en dag minstens even hard in zijn sas op het podium als frontman van grungegroep ‘Blain’.

Vandaag staat zijn leven op zijn kop door zijn deelname aan ‘The Voice van Vlaanderen’. Oorspronkelijk had hij zich voor de talentenjacht ingeschreven uit nieuwsgierigheid en zou hij het al als een overwinning bestempelen als één coach voor hem zou kiezen. Hij was tijdens zijn auditie nog geen halve zin ver of drie coaches hadden zich al omgedraaid.

Christophe: “Mijn gezicht sprak boekdelen: ik kon het écht niet geloven.”

Hij koos uiteindelijk voor het team van Jan Paternoster, maar verloor het pleit tijdens de battles. Dat was buiten Laura Tesoro gerekend, die hem meteen oppikte voor de zogenaamde Comeback Stage. De rollercoaster bleef maar duren, want hij kon niet alleen een plek voor de eerste liveshow bemachtigen, maar bleef week na week scoren.

Het publiek thuis smulde van zijn stem, en ook in de streek leefde zijn deelname meer dan ooit met affiches, flyers en tal van oproepen. Zelfs de bakkerijafdeling van het MSKA verkocht taarten en brood om hem te steunen. “Het voelt alsof ik droom”, liet Christophe week na week optekenen.

Het harde werk wierp zijn vruchten af. “Maar de eeuwige piekeraar in mij nam vaak de bovenhand de afgelopen weken. Als ik bepaalde optredens herbekeek, twijfelde ik bijvoorbeeld over het geluid en lag ik daarvan wakker. Laura zei me dat ik vooral moest kijken naar alle mooie dingen die mij overkomen waren. Maar als muzikant wil ik het altijd maar beter doen.”

Schoolfeest

“Toen ze mijn naam zeiden, tijdens die finale kon ik het écht niet geloven”, aldus Christophe. “Ik had me geen illusies gemaakt. Je zag het ook aan mijn gezicht.” (lacht) “Het voelde heel onwerkelijk aan. Nog altijd eigenlijk. Dan zit je in je auto op weg naar je werk en moet je lachen als je denkt: ‘wat is er mij nu overkomen?’. Ik had nooit verwacht dat er zoveel mensen zouden zijn die mij gingen steunen. Van zodra er moest gestemd worden, dacht ik al te moeten vertrekken uit het programma. Ik dacht dat vrienden en familie wel op mij zouden stemmen, maar dat er zoveel mensen berichten zouden sturen, oproepen doen of zelfs gaan flyeren…” (blaast)

Al wil Christophe naast zijn entourage ook uitdrukkelijk zijn vrouw bedanken. “Zij hield achter de schermen de boel draaiende en heeft ongelooflijk veel op zich gepakt. Zaterdagmorgen, na een veel te korte nacht, trok ze naar het schoolfeest (Ann-Sophie Baert is kleuterjuf aan SBS De Vlieger, red.). Pittig.”

Dankzij zijn overwinning mag Christophe straks een single opnemen, maar daarover ligt nog niets concreet vast. “Het moet nog allemaal even bezinken. Ook qua optredens. Tien Om Te Zien? Daar heb ik nog niet echt bij stil gestaan. Maar het zou wel fijn zijn mocht het Trax Festival bellen, ja. (lacht) Of Grensrock in Menen lijkt ook een heel tof podium om met ‘Blain’ op te spelen. Maar ik wil niet op de feiten vooruit lopen. Het is niet dat ik morgen mijn job ga opgeven. Ik wil vooral genieten van wat er allemaal op mij afkomt.”

The post Christophe droomt na The Voice van een plek op het podium van Trax en Grensrock: “Het voelt nog altijd onwerkelijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

Joost Klein treedt niet op voor vakjury maar krijgt steun van publiek, deelname aan finale nog steeds onbeslist

Joost Klein was niet te zien bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Toch werd de zanger gesteund door het aanwezige publiek. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan en dit onderzoekt. Volgens de Zweedse media gaat het mogelijk over een fysieke confrontatie. Zolang het onderzoek niet

Lees meer »

PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.
The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Klassegoals van Union en Anderlecht, tranen bij geblesseerde Thiago: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Wat was het bij momenten genieten geblazen op de achtste speeldag van de play-offs. Met een slot aan 200 kilometer per uur in Club-Union – een match waar een klassegoal maar ook tranen vielen. Pareltjes waren er ook te bewonderen in Anderlecht-Genk, dat ook even onderbroken werd voor een eerbetoon. Bekijk hieronder alle hoogtepunten en samenvattingen van de speeldag.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas betreurt kritiek Palestijnse president Abbas

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »