31-jarige vrouw krijgt 3 jaar cel omdat ze haar grootouders mishandelde: “Ze sloot ons op in opberghok nadat we woning aan haar schonken”

Een 31-jarige Alkense vrouw is veroordeeld tot 3 jaar cel voor de onmenselijke behandeling van haar grootmoeder (79) en stiefgrootvader (81). Ook haar partner (39) is schuldig en krijgt 4 jaar cel. De grootmoeder getuigde hoe ze samen met haar man werd opgesloten in het opberghok van de garage nadat ze haar woning aan haar kleindochter schonk.

 

Meer krantenkoppen in België

Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem

Vorige zaterdag organiseerde Entertainment Events Zwevegem voor de vijftiende keer een hommage rond een zanger/entertainer/acteur én dit sinds de start in 2016. Deze keer werd Koen Crucke uit De Haan begroet én in de spotlights geplaatst.
The post Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na het wel heel rode schilderij van koning Charles: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

“Verkracht omdat ik lesbisch ben”: LGBTQ+-personen in Zuid-Afrika schetsen harde realiteit ondanks progressieve grondwet

Zuid-Afrika, een queer paradijs. Of dat is toch wat er gezegd wordt. Zuid-Afrika is dan ook het enige land op het Afrikaanse continent waar LGBTQ+-personen gelijke rechten hebben en kunnen trouwen. Maar het contrast tussen de grondwet en de dagelijkse realiteit is groot: queer personen vechten er elke dag voor hun leven. Ze riskeren fysieke agressie, verkrachting of moord. Documentairemakers

Lees meer »

Vijfde editie opleiding tot keukenmedewerker afgerond

In Blankenberge zijn 18 procent van alle ondernemingen horecazaken. De horecasector maakt dan ook een belangrijk deel uit van het werkaanbod. Omdat vacatures voor de job van keukenmedewerker moeilijk ingevuld geraken, organiseerden VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma de mobiele opleiding keukenmedewerker.
The post Vijfde editie opleiding tot keukenmedewerker afgerond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Theaterproductiehuis Backstage Producties nodigde de pers uit om aanwezig te zijn bij de open repetitie van hun nieuwste komedie, “De Schlagerij”. Ze kregen een exclusief kijkje achter de schermen om zo de voorbereidingen voor deze hilarische voorstelling van dichtbij te volgen.
The post Backstage Producties staat in de startblokken van de generale week van hun nieuwe komedie ‘De Schlagerij’

Lees meer »