Vrouw in levensgevaar na ontploffing op site van metaalbedrijf Umicore in Olen: “Grote knal, maar geen gevaar meer”

De hulpdiensten zijn woensdagavond omstreeks 22 uur massaal uitgerukt naar de Watertorenstraat in Olen op de site van Umicore. Daar is een auto tegen een tankinstallatie gereden. Een vrouw liep daarbij zware verwondingen op en is in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis Cadix in Antwerpen. Politie en parket zullen nu de precieze oorzaak van het ongeval onderzoeken. 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Daniel en Christine

Daniel Lammertijn en Christine Lannoo uit de Leegstraat vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. Daniel is een geboren en getogen Oostrozebekenaar en zag het levenslicht op 11 mei 1949. Hij groeide op in een gezin van vijf kinderen waarvan er nog vier in leven zijn. Tijdens zijn actieve leven was Daniel aan de slag als automekanieker.
The post Goud voor

Lees meer »

Leona Vuylsteke wint hoofdprijs Maand van de Markt

De wekelijkse markten spelen nog altijd een belangrijke rol voor de leefbaarheid in onze gemeenten. Bovendien is zo’n marktdag een ideaal ontmoetingsmoment voor jong en oud. In april werd de wekelijkse markt in de kijker geplaatst. Wie dan een aankoop deed, kreeg een deelnemingsformulier voor een wedstrijd. Digitaal werden er 764 kaarten ingediend, op papier
The post Leona Vuylsteke

Lees meer »

“Geen mollenstreken, wel zenuwen en nonchalance”: verliezende finalist van ‘De mol’ maakte zichzelf soms verdacht

Hij wist ook wie de saboteur was, maar zag in de finale van ‘De mol’ de groepspot van 24.160 euro aan zijn neus voorbijgaan. Michaël Moens (41), de boomverzorger die voortaan ook als ‘de Andrea Bocelli van Grembergen’ kan worden aangesproken, was erg ontgoocheld. Al biedt een mooi gebaar van de winnaar wel troost. “Tijdens de reis heb ik met

Lees meer »

Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Ruim 7.500 bezoekers en twee dagen lang zwoele sfeer en amusement. Wereldmuziekfestival Kokopelli in Gullegem was weer een topper en een feestje voor jong en oud. “Jammer dat de feestvierders op zondagavond al om 20.30 uur huiswaarts moesten nadat ze een ware zondvloed over zich heen kregen”, zegt communicatiemedewerkster Janne Debrouwere.
The post Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Lees meer »

Vilvoorde lanceert opnieuw campagne tegen hondenpoep

Vilvoorde lanceert opnieuw een campagne om aan baasjes van honden te vragen om hondenpoep altijd op te ruimen. Net als vorig jaar doet de stad dat met posters die inwoners van Vilvoorde aan hun raam kunnen hangen. Baasjes die toch betrapt worden op het achterlaten van hondenpoep, kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer »

De Zwinregio rond Knokke-Heist ontdekken? Dat kan vanaf nu met rugzak, fiets én opblaasbootje

Knokke-Heist is een hotspot voor avonturiers rijker. Binnenkort ontdek je de kustgemeente en omliggende Zwinregio door te ‘packraften’. Een relatief nieuwe sport die bestaat uit een kruising tussen backpacken en raften waarbij je de ongerepte natuur in haar puurste vorm ervaart. Het idee komt van Tony Durnez (43) en Esther van de Pol (38) die je met hun bedrijfje Adventuretime

Lees meer »

Yves Segers hoofdact op Dorpsfeest

Het Avondmarktcomité Oostnieuwkerke organiseert op zaterdag 25 mei de 22ste editie van het Dorpsfeest. Zanger Yves Segers fungeert als trekpleister.
The post Yves Segers hoofdact op Dorpsfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »