Treinverkeer tussen Brussel en Leuven volledig hersteld na ongeval in Kortenberg

Het treinverkeer tussen Brussel en Leuven kan sinds 15.15 uur weer normaal verlopen. Alle sporen zijn vrij en berijdbaar, meldt spoornetbeheerder Infrabel. Door een persoonsongeval woensdag om 11.15 uur ter hoogte van Kortenberg was het treinverkeer tijdelijk onderbroken op de vier sporen. 

Meer krantenkoppen in België

Wetenschappers ontdekken alfabet bij potvissen: “Niet enkel mensen beschikken over complex communicatiesysteem”

Is de mens in staat om te communiceren met dieren door artificiële intelligentie? Wetenschappers beweren dat dat in de toekomst misschien wel mogelijk is. Meer nog: een team van onderzoekers heeft met behulp van AI de geluiden van potvissen kunnen ontcijferen. Hun complexe communicatie zou zelfs vergelijkbaar zijn met menselijke communicatie. “Dat trekt het idee in twijfel dat enkel mensen

Lees meer »

Experte trekt ten strijde tegen ‘het cosmeticacomplot’: “Tiktokkers roepen volgers op zich niet meer in te smeren, op basis van slechte studies”

Er wordt nogal wat getoeterd in de microkosmos van de cosmetica. Zalfjes en crèmes die de hemel beloven, maar dat nooit kunnen waarmaken. En influencers die op sociale media nog veel verder gaan in het verkopen van onzin. “Het is een cosmeticacomplot”, zegt wetenschapster Barbara Geusens. Ze schreef er een boek over.

Lees meer »

Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt

In een appartement in de Boekareststraat in Oostende brak maandagavond brand uit. Enkele bewoners lagen te slapen toen ze op tijd gewekt werden. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is wel groot. Twee – en mogelijk drie – appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar.
The post Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes en tickets voor Tomorrowland: “Haar financiële honger is onstilbaar”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw veertig maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en viptickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.
The post Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes

Lees meer »

Vermomd en zonder één woord naar raadkamer: ex-uitbaatster ‘horrorcrèche’ ‘t Sloeberhuisje eist nog méér onderzoek

Ruim twee jaar nadat een baby’tje van zes maanden in haar crèche in Mariakerke stierf, eist de gewezen uitbaatster van ‘t Sloeberhuisje bijkomend onderzoek. Davina V.D. (38) zakte zwaar vermomd af naar de raadkamer in Gent, samen met haar vader Roxan (59), die ervan wordt verdacht het meisje van 6 maanden te hebben doodgeschud. Vader en dochter vertrokken in de

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Pete Carpenter

06:01 Pieter Timmermans, de VBO-CEO, slaapt niet meer. ‘Hij heeft nochtans veel geslapen’, hebben wij een bevriend entrepreneur ooit horen zuchten, maar nu dus niet meer. VBO-CEO betekent: gedelegeerd bestu…

Lees meer »

“Je moet het zien als een soort natuurlijk vaccin”: onderzoek bewijst dat zeelucht is goed voor ons immuunsysteem

Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) uit Oostende hebben samen met de Universiteit van Gent en Antwerpen voor het eerst aangetoond dat zeelucht het immuunsysteem van mensen versterkt. “Zeelucht is geen medicijn, maar het kan er wel voor zorgen dat je minder snel ziek wordt”, aldus Maarten De Rijcke van het VLIZ.
The post “Je moet

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »