Amerikaanse romanschrijver Paul Auster (77) overleden

Paul Auster, de productieve romanschrijver en scenarist die in de jaren tachtig doorbrak met zijn donkere, postmoderne romans, is gestorven aan longkanker. Hij was 77. Met veelgeprezen werken als ‘The New York Trilogy’ verwierf de charismatische auteur en beschermheilige van zijn geliefde stadsdeel Brooklyn wereldwijde bekendheid. 

Meer krantenkoppen in België

Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt zwartwerk aan het licht: celstraf met uitstel en fikse boete

Twee Roemenen uit Brussel hebben voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en inbreuken op de welzijnswet. Ze kregen ook nog een geldboete van 16.000 euro, de helft met uitstel. Het gesjoemel kwam aan het licht na een gruwelijk ongeval op een Oostendse werf.
The post Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël voert grondoperatie in Rafah op – Houthi’s willen álle schepen aanvallen die naar Israël varen

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe speelsters”

Het Butterblommetornooi vorig weekend van VVGA was succesvol voor de eerste ploeg dames. Zij spelen in tweede provinciale, maar konden met 2-1 winnen van de dames van SK Reningelst die in eerste provinciale spelen. Ook aanwezig was Alveringemnaar en oud-trainer Stefaan Vankemmelbeke. Hij plant op 17 augustus een kampioensreüniewedstrijd.
The post VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe

Lees meer »

De Verenigde Vrienden viert kampioenen

De gaaiboldersvereniging De Verenigde Vrienden heeft op hemelvaartdag haar jaarlijks West-Vlaams kampioenschap georganiseerd. Iedereen die wou deelnemen, kreeg vier dagen de gelegenheid om zijn of haar hoogste score te laten optekenen.
The post De Verenigde Vrienden viert kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij was offensief een non-factor”: liefst vijf buizen bij Anderlecht, verschillende uitblinkers in het Brugse kamp

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen in één match dan in de hele play-offs.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »