Technische problemen bij bagageafhandeling op Brussels Airport achter de rug, aantal vluchten vertrokken zonder bagage

Door een technisch probleem was de bagageafhandeling dinsdagochtend een tijdlang verstoord op Brussels Airport. Daardoor zijn een aantal vluchten vertrokken zonder bagage, bevestigt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli. Inmiddels zijn de problemen achter de rug.

 

Meer krantenkoppen in België

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

“Bambi en Stampertje in het echt!”: schattige ontmoeting tussen hertenjong en konijn gaat de wereld rond

Een hertenjong en een konijn doen heel wat harten smelten nadat ze elkaar hebben ontmoet in een tuin in de Amerikaanse staat Oregon. De dieren werden gefilmd terwijl ze aan elkaar snuffelden en likten, en werden al snel vergeleken met de twee hoofdrolspelers uit Disneyfilm Bambi. “Het zijn Bambi en Stampertje in het echt!”, klinkt het enthousiast in de reacties

Lees meer »

Poetin ontslaat zijn defensieminister en jarenlange bondgenoot

De Russische president Vladimir Poetin brengt verschillende wijzigingen aan in zijn regering. Hij vervangt zijn trouwe bondgenoot Sergej Sjojgoe als minister van Defensie door de huidige vicepremier Andrej Beloöesov. Sjojgoe wordt nu secretaris van de Russische Veiligheidsraad, een functie die tot nu toe werd bekleed door de bijzonder machtig geachte Nikolaj Patroesjev.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 360 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Ooit had ze maar 100 dollar op haar rekening, nu speelt ze de hoofdrol in ‘Bridgerton’: maak kennis met Nicola Coughlan

“Ik wil de wereld laten zien dat ook een muurbloempje in het middelpunt van de belangstelling kan staan.” Fans van ‘Bridgerton’ leerden Penelope Featherington kennen als een grijze muis, maar in het derde deel van de Netflixreeks is het net zij die op de voorgrond treedt. Een rol die Nicola Coughlan (37) op het lijf geschreven is, want ook zij

Lees meer »

Arbeiders kammen hele provincie uit om exotische plant uit te roeien die zich razendsnel kan verspreiden: “Aanraking kan serieuze brandwonden veroorzaken”

Nog twee maanden lang kammen arbeiders bermen en taluds langs waterlopen in Oost-Vlaanderen uit. Ze zijn op zoek naar een exotische plant die alle andere planten verdringt, en het sap ervan kan zware brandwonden veroorzaken. Ook wie de plant in zijn of haar tuin ziet, kan helpen. “Pak een spade en spit die alsjeblieft uit”, klinkt het.

Lees meer »

“Is het écht de taak van de VRT om via een Nederlandse warenhuisketen aardappelen, wortelen en uien te verkopen?”

“Is het écht de taak van de openbare omroep om een Nederlandse warenhuisketen geld te laten verdienen met de verkoop van verspakketten met het label van ‘Dagelijkse Kost’?” Dat vraagt tv-journalist Mark Coenegracht zich af in de nieuwste aflevering van de podcast ‘HLN Mediawatchers’. “Geen enkel probleem dat Jeroen Meus een extraatje verdient, maar een omroep die werkt en leeft

Lees meer »