Tabula rasa bij United? Engelse club staat volgens BBC deze zomer open voor bod op quasi elke speler

De leegloop bij Manchester United? Volgens ‘BBC’ is de club deze zomer bereid om naar quasi elke aanbieding voor zowat iedere speler te luisteren. Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe sportieve baas, wil van United weer de topclub van weleer maken. Iets wat met deze kern haast onmogelijk is. 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Claire doet videogesprek met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook even Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

Van Maria tot Rosanne en Philippa

In wzc Waterdam in Roeselare mocht Maria Vandamme (93) met haar dochter Christine Debaes (64), haar kleindochters Bieke (38) en Annelien (36) Deceuninck en haar achterkleindochtertjes Rosanne Arteel (6) en Philippa Leeds (5 maanden) voor een dubbel viergeslacht op de foto.
The post Van Maria tot Rosanne en Philippa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische vloot wordt met uniek datasysteem uitgerust om klimaat- en milieuvriendelijker te worden

In droogdok Gardec in Zeebrugge werd vrijdag een vaartuig binnengereden, de Z.26 Avanti, voor een heel bijzonder onderhoud. De romp wordt uitgerust met een snelheidsmeter en later krijgt ook de schroef een torsiemeter. Beide moeten data opleveren waarmee onderzoekers, reders en scheepswerven de shift naar energiezuinigere vaartuigen met minder of geen fossiele brandstoffen kunnen versnellen. Deze data vormt de nieuwste

Lees meer »

Alle campussen Universiteit Amsterdam morgen en woensdag dicht na protesten

In Nederland blijven alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de komende twee dagen dicht nadat er meerdere demonstraties zijn geweest, meldt de universiteit. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt dinsdag en woensdag dus geen onderwijs plaats op de UvA.

Lees meer »

Roger en Lena varen in een gouden huwelijksbootje

Roger Van Bruwaene (72) en Lena Bauwens (69) mochten hun gouden jubileum vieren. Roger groeide op in Wingene en later in Egem. Hij studeerde voor mecanicien en metaalbewerker. Na zijn huwelijk startte hij samen met Lena in Egem een eigen landbouwbedrijf op, gespecialiseerd in aardappelen en later ook mestverwerking. Lena ging naar school op Sint-Elooi
The post Roger en

Lees meer »

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til

Vier studenten van de opleiding Elektronica-ICT aan Vives Hogeschool Kortrijk werken samen met Regionaal Landschap Leie en Schelde aan een project rond dierenwelzijn. Het project heeft als doelstelling zwaluwen te laten verhuizen van het oude station van Avelgem naar een voor hen speciaal geplaatste zwaluwtil.
The post Elektronica laat zwaluwen verhuizen naar nieuwe til appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel doden bij busongeluk Florida

Bij een busongeluk in de Amerikaanse staat Florida zijn zeker acht doden gevallen. Ongeveer veertig personen raakten gewond. De bus vervoerde landarbeiders, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gebouw in Russisch Belgorod getroffen door Oekraïense aanval: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod heeft een Oekraïense aanval een appartement getroffen. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »