Oldtimers mogen weer gratis en onbeperkt de LEZ-zone binnen, door beslissing van Demir: “Slechts kleine impact op milieu”

Oude bakken mogen straks weer onbeperkt de enige twee LEZ-zones van Vlaanderen binnenrijden. Dat werd op vraag van minister voor Milieu Zuhal Demir (N-VA) door Vlaanderen goedgekeurd. “De impact van oldtimers op de luchtkwaliteit is gering.”

 

Meer krantenkoppen in België

Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal

Hoeveel pech in de loting kun je hebben? De Scholengroep Sint-Rembert heeft in de Servische hoofdstad Belgrado deelgenomen aan het WK volleybal voor scholen (de ISF-competitie) en kwam in een poule met Duitsland en Iran terecht.
The post Scholengroep Sint-Rembert kent pech in loting WK volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Obussen uit Brugse ringvaart gehaald

In de ringvaart in Brugge tussen de Gentpoort en de Kruispoort worden vandaag de eerder gevonden obussen geborgen.
The post Obussen uit Brugse ringvaart gehaald appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud-strijder Victor Hannes (99) uit Meerhout krijgt medaille voor deelname aan bevrijding van Nederlandse Thorn tijdens WO II

In Meerhout heeft oud-strijder Victor Hannes (99) van de Nederlandse autoriteiten een medaille gekregen als bedanking voor zijn deelname aan de bevrijding van de stad Thorn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij streed samen met de Brigade Piron in de slag om het Kanaal Wessem. "Mijn vader ging één keer naar het herdenkingsmonument in Thorn, maar kon zijn emoties toen niet

Lees meer »

1 op de 3 bijkomende jobs die De Croo creëerde, zijn banen bij de overheid: “Misschien moeten we een beetje op de rem gaan staan”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pakt graag uit met de tienduizenden jobs die er tijdens zijn regeerperiode zijn bijgekomen. Maar uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat één gecreëerde job op de drie een overheidsjob is. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA, vraagt zich af of de overheid kan blijven groeien? “Onze overheidsuitgaven zijn al bij de

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Leuven op voorsprong! Russo kopt hoekschop na vijf minuten spelen voorbij Roef

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

“De gedroomde locatie”: Lamett opent showroom en hoofdkantoor in Deerlijk

In het kader van de Flanders Flooring Days opende Lamett deze week haar gloednieuwe showroom, hoofdkantoor en Lamett Product Center. “Onze showroom staat voor 650 vierkante meter inspiratie, innovatie en sfeer”, stelt ceo Bruno Descamps. “Een plaats van verbinding en van plannen maken, ideaal om mensen en ideeën samen te brengen en uitzonderlijke interieurs te creëren met de beste en

Lees meer »

Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn”

Traditioneel staat op pinkstermaandag Kortrijk Loopt op de kalender. Een loopfeest waar enkele duizenden, vooral streekgenoten, sportievelingen zich aan 6 of 11 kilometer wagen. Een van de deelnemers dit jaar is marathonloper Gilles Honoré.
The post Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »