Hoe komt het dat een staakt-het-vuren nu toch op tafel ligt? “Deze twee elementen zetten druk op Tel Aviv”

Israël en Hamas staan naar verluidt dicht bij een akkoord over een staakt-het-vuren van 40 dagen. Hoe is dat nu plots toch mogelijk? Wat betekent dat voor het vervolg van de oorlog? En kan de gevechtspauze ook permanent worden? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf geeft de antwoorden. “Netanyahu zit tussen twee vuren.” 

Meer krantenkoppen in België

Maurice (96) kan dankzij ‘Bompa Bockie’ zijn achterkleinkind Shaniya (4) ontmoeten: “Het water sprong me in de ogen”

Hét emo-moment van de week? Dat komt op naam van Maurice Van Hoeck (96) uit het woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Hij werd in het Play4-programma ‘Bompa Bockie’ verrast door een bezoek van zijn kleindochter Wendy en haar drie kinderen, geregeld door Bockie himself. “Het was de eerste keer in acht jaar dat ik haar terugzag. En zelfs de eerste

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse vicepremier aan BBC: “Premier Robert Fico is buiten levensgevaar”

De Slovaakse premier Robert Fico, die gisteren na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova is neergeschoten, zou op dit moment buiten levensgevaar zijn. Dat heeft de Slovaakse vicepremier gezegd aan de Britse omroep BBC. Fico werd gisteren 5 keer geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De operatie zou goed verlopen zijn. Tijdens de laatste officiële persconferentie gisterenavond

Lees meer »

Carlos Struyvelt publiceert vijfde vakantieroman

C. M. M. Dellamonte, pseudoniem van de aangespoelde Oostendenaar Carlos Struyvelt stelde in de stadsbibliotheek zijn vijfde vakantieroman Verliefd op sifnos voor.
The post Carlos Struyvelt publiceert vijfde vakantieroman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Privébedrijf zal Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren bouwen, Vlaanderen zal de bouw 30 jaar lang afbetalen

De Vlaamse regering gaat in zee met een privévennootschap voor de heraanleg van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren. Er zal gewerkt worden met een PPS-formule, een publiek-private samenwerking. Een privébedrijf moet dus alle kosten voorschieten – zo’n 1,4 miljard euro – en zal ook 30 jaar lang instaan voor het onderhoud. De Vlaamse overheid zal in ruil elk jaar een deel

Lees meer »

INTERVIEW. Roland Duchâtelet over de crisis bij Standard: “Een vermogende buitenlandse investeerder zal de club overnemen. Nu of later”

Had tijdreizen bestaan, de Standard-supporter had zich graag terug naar het tijdperk Roland Duchâtelet (77) laten teleporteren. Toen stonden de Rouches nog bovenaan de voedselketen van het Belgisch voetbal, nu lonkt de afgrond. Een gesprek met de voormalige eigenaar van de Luikse club. “Ik heb het op vele vlakken zwaar onderschat en zou er niet meer aan beginnen.”

Lees meer »

Muzikanten van Prince toeren als ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ én komen met show niet enkel naar Antwerpen, maar ook naar… SILT in Middelkerke

De vroegere muzikanten van Prince komen naar ons land. Ze toeren onder de naam ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ en bezoeken begin juli maar twee keer België. Op maandagavond 8 juli treden ze op in IKON Antwerpen en op dinsdagavond 9 juli staan ze vanaf 20.30 uur op het podium van SILT in Middelkerke.
The post

Lees meer »

Tienduizenden mensen nemen afscheid van Iraanse president Raisi met eerste processie

In Iran is de afscheidsplechtigheid gestart voor president Ibrahim Raisi, die om het leven kwam bij een helikoptercrash. Tienduizenden mensen hebben zich voor een eerste optocht verzameld in de noordwestelijke stad Tabriz. De Iraanse geestelijke leider ayatollah Khamenei heeft in totaal 5 dagen van nationale rouw aangekondigd. Op 28 juni kunnen de Iraniërs een nieuwe president kiezen, melden de staatsmedia.

Lees meer »

Trein te laat? Dat is niet enkel de schuld van de NMBS: “Kabeldieven zorgen voor 1 uur en 15 minuten vertraging per dag”

Vloek je ook wel eens als jouw trein vertraging heeft? Richt je woede voortaan niet enkel op de NMBS of Infrabel. Want ook koperdieven zorgen elke dag voor vertragingen op het spoor. En niet zo’n klein beetje: gemiddeld 1 uur en 15 minuten per dag. “Het aantal diefstallen in Vlaanderen is vorig jaar tien procent gestegen”, klinkt het bij Infrabel.

Lees meer »