Vierde titel op rij voor Roeselare is schreeuw om vernieuwing

 

Het ging moeizamer dan verwacht, maar Roeselare heeft in de titelfinale tegen eeuwige rivaal Maaseik zijn volleybalhegemonie in stand gehouden. Het voorbije seizoen maakte nog maar eens duidelijk dat ons volleybal al jaren is vastgeroest in voorspelbare patronen. Kan de Beneliga voor verandering zorgen?

 

Meer krantenkoppen in België

Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits

Langs de Bollestraat in Gits bij Hooglede gebeurde er vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur een ongeval. Een jongeman was er met zijn tractor met aan aanhangwagen op weg toen het ter hoogte van een bocht verkeerd liep.
The post Elektriciteitspaal sneuvelt na ongeval met tractor in Gits appeared first on KW.be.

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt Tinne Van de Straeten in conflict met MR-voorzitter Bouchez: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoeks­commissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Gui Polspoel op lijst Vooruit+: “Me inzetten voor erfgoed, stedenbouw en mobiliteit”

Voormalig tv-gezicht en journalist Gui Polspoel (78) zal op de lijst van Vooruit+ staan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Mijn plaats is niet van belang”, zegt de bekende Oostendenaar, die over bepaalde thema’s een duidelijke mening heeft.
The post Gui Polspoel op lijst Vooruit+: “Me inzetten voor erfgoed, stedenbouw en mobiliteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij zal meer uit zijn carrière halen dan als hij wél had gezongen”: hoe Joost Klein de morele winnaar van het Eurovisiesongfestival werd

Veel kans dat je over een paar weken Nemo enkel nog kent als een kleurrijk visje, en niet meer als Zwitsere Eurovisiesongfestivalwinnaar. Maar de Nederlander die omwille van een nog steeds niet helemaal duidelijk incident werd gedekwalificeerd, vergeet je niet snel. “Joost Klein is de morele winnaar van dit songfestival.”

Lees meer »

Waarom Taylor Swift en co tijdens hun wereldtournee geen halt houden in België

Geen feest in Brussel. Geen ‘Swifties’ op de Heizel. Taylor Swift gunt ons land geen concert bij haar grote zegetocht doorheen Europa en priemt daarbij beschuldigend naar het Boudewijnstadion. Maar wat is daar nu precies het probleem? Wij zochten het uit en botsten letterlijk op glazen wanden, hoorden – in tegenstelling tot de berichten – geen burenlawaai en zagen een

Lees meer »

Ondanks inspanningen weer geen enkele nieuwe Wervikse deelnemer aan folkloristische Tabaksstoet: “Om diverse redenen geen interesse”

De grensoverschrijdende Tabaksstoet met start in Wervik en aankomst in Wervicq-Sud is een vaste traditie op Hemelvaart. Ondanks diverse inspanningen van het lokaal bestuur zijn er vanuit Wervik opnieuw geen nieuwe deelnemers. Integendeel. Door omstandigheden haakt KLJ Wervik-Geluwe af.
The post Ondanks inspanningen weer geen enkele nieuwe Wervikse deelnemer aan folkloristische Tabaksstoet: “Om diverse redenen geen interesse” appeared first

Lees meer »

Zonnepanelen op site Militair Hospitaal: “Belangrijke mijlpaal”

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs begeleidde Energiehuis Oostende de eigenaars van het Militair Hospitaal (VME) bij de installatie van zonnepanelen op de paviljoenen met erfgoedwaarde.
The post Zonnepanelen op site Militair Hospitaal: “Belangrijke mijlpaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »