Verkiezingsaffiche van Jean-Marie Dedecker na enkele dagen al beklad met Hitlersnor: “Van mij mogen ze die gerust laten hangen”

Sinds kort duiken de verkiezingsaffiches opnieuw overal op in het straatbeeld voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen op 9 juni. Maar de verkiezingsposter van Jean-Marie Dedecker werd na enkele dagen al beklad met een Hitlersnor. “Dat getuigt van weinig respect, maar daar trek ik mij niet veel van aan.” Dedecker, die ook burgemeester is van de gemeente Middelkerke (LDD), komt opnieuw op voor N-VA als West-Vlaams lijsttrekker voor de Kamer.

Vorig jaar al kondigde politicus Jean-Marie Dedecer uit Middelkerke aan dat hij bij de volgende verkiezingen opnieuw als onafhankelijk op de lijst van N-VA opkomt, net zoals bij de verkiezingen in 2019. Even leek het erop alsof Dedecker met zijn lokale partij Lijst Dedecker (LDD) een doorstart wilde maken bij de verkiezingen, maar die kwam er dan uiteindelijk niet van.

Geen respect

Afgelopen week werden volop de eerste verkiezingsaffiches uitgehangen, waaronder ook die van Dedecker als lijsttrekker voor de Kamer voor N-VA West-Vlaanderen. Maar een van die affiches in zijn eigen gemeente Middelkerke werd na enkele dagen al beklad met een Hitlersnor.

“We weten exact waar en door wie dit werd toegebracht, maar ik lig er eigenlijk niet wakker van”, geeft Jean-Marie Dedecker eerlijk toe. “Dit is een actie van mensen met weinig verstand, die kuren hebben en wellicht zelf last hebben van facistische neigingen. Ik stoor me hier absoluut niet aan, het zijn zielige figuren.”

“Van mij mogen ze gerust die affiche laten hangen, dat deert me eigenlijk niet”

“Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik vermoed dat mijn team de affiche wel zal overplakken met een nieuwe, maar van mij mogen ze dit eigenlijk gerust laten hangen als een symbool dat het mij niet deert. Die mensen vragen dan respect, maar hebben zelf geen respect voor anderen. Dat hoort er tegenwoordig allemaal bij”, besluit Dedecker.

“Wat iemands politieke of ideologische overtuiging is, dit getuigt van weinig respect”, reageert Ignace Vandewalle, woordvoerder van Dedecker. “Het is onfatsoenlijk om een hardwerkend Vlaams politicus af te schilderen als een massamoordenaar, die 11 miljoen mensen uitmoordde. Dit gaat voor ons een brug te ver.”

The post Verkiezingsaffiche van Jean-Marie Dedecker na enkele dagen al beklad met Hitlersnor: “Van mij mogen ze die gerust laten hangen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels

Projectontwikkelaar Global Estate Group blaast de Veemarkt in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels nieuw leven in en herdoopt de site tot ‘BULA’. De site wordt omgetoverd in een duurzaam stadsdorp met flats, kantoren, een Albert Hein en een deels overdekte markt.
The post BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Levenslange schorsing voor scheidsrechter die 4 (!) rode kaarten uitdeelt én vervolgens meeviert met de kampioen: “Ik begrijp er niets van”

Opschudding in de vierde klasse van het Nederlandse amateurvoetbal. Een scheidsrechter trok bij een kampioenswedstrijd vier rode kaarten om vervolgens vrolijk mee te feesten met de winnende club. Maar dat blijft niet zonder gevolgen. De KNVB schorst de bewuste scheidsrechter voor levenslang, die er op zijn beurt niets van begrijpt: “Het is lachwekkend, ik heb enkel een lied gezongen en

Lees meer »

KIJK. Tientallen klimmers staan meer dan een uur lang “in de file” op klimroute aan klif

Tientallen klimmers hebben meer dan een uur vastgezeten op een hoogteparcours aan de Yandang Mountain in de Chinese provincie Zhejiang. De hallucinante beelden werden gedeeld op sociale media. Hierop is te zien dat de klimmers aan een steile klif moeten blijven hangen, gewoon omdat er te veel volk aanwezig is op de klimroute. Door de Chinese meivakantie waren er verschillende

Lees meer »

Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn

Er werd maandenlang geheimzinnig over gedaan en de wildste geruchten deden de ronde, maar eindelijk is het zover: de tweede supermarkt van Ruiselede langs de Aalterstraat wordt een Albert Heijn. Ann Maes, persverantwoordelijke voor Albert Heijn, bevestigde ons het nieuws.
The post Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Uw financiële situatie vergelijken met die van uw buur? Het kan voortaan via deze online tool

Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens

Lees meer »