Theaterstuk ‘Boeren’ brengt rauwe realiteit van landbouwers

Theatervoorstelling ‘Boeren’ door Nieuwe Bazaar brengt rauwe realiteit van Vlaamse landbouwers op het toneel.

In een tijd waarin de Vlaamse landbouwsector geconfronteerd wordt met talloze uitdagingen, werpt de theatervoorstelling ‘Boeren’ een indringende blik op het complexe leven van boerenfamilies. De voorstellingen vinden plaats op dinsdag 30 april om 20 uur en woensdag 1 mei om 15 uur in de loods van de familie Goemaere-Depoorter.

Tickets kosten 15 euro, inclusief drankje en hapje na de voorstelling. Info via [email protected] of 0486 39 42 60. Tickets via ABS Middelkerke op rekeningnummer BE56 8538 1734 7088, met vermelding van naam, aantal personen en dag van voorstelling.

The post Theaterstuk ‘Boeren’ brengt rauwe realiteit van landbouwers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

RWDM degradeert uit hoogste klasse

RWDM speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-off verloor het team uit Molenbeek met 2-0 op het van Eupen. Kortrijk, dat ook nog gevaar liep, ging met 3-1 onderuit bij Charleroi maar behoudt uitzicht op het behoud.

Lees meer »

KSA Ter Vichten wint provinciale award ‘Inkleding en Verhalend Kader’: “Decors maken kamp speciaal”

Tot aan het einde van vorige zomer hadden jeugdbewegingen de tijd om het verhaal en bijhorende foto’s en filmpjes van de decorruimte van de voorbije kampen door te sturen naar KSA Noordzeegouw. Zij organiseerden als provinciale koepel een wedstrijd. KSA Ter Vichten kreeg met grote onderscheiding de award ‘Inkleding en Verhalend Kader’.
The post KSA Ter Vichten wint provinciale

Lees meer »

West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames

Het is al jaren een traditie dat het Provinciaal Comité van de Vlaamse Zaalvoetbalbond afdeling West-Vlaanderen een Beker van West-Vlaanderen organiseert. Dit jaar hebben de finales plaats op vrijdag 17 mei in Sporthal Drogenbrood in Beernem.
The post West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is mooi afscheid”

Veldegem, Zedelgem en Ruddervoorde vormen de rode draad in de voetbalcarrière van Gilles Rossel, die voornamelijk gevormd werd bij Varsenare, Club en Cercle. Hij bereikte de A-kern van KM Ruddervoorde, waar hij toch aan 15 matchen deelnam in nationale. “Het behoud is een subliem afscheidsgeschenk”, klinkt het overtuigd.
The post Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is

Lees meer »

“Geen woorden om m’n ontgoocheling te beschrijven”: zieke Cian Uijtdebroeks laat van zich horen na Giro-opgave

Een zware domper voor Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Giro. Gisteren vertelde hij al keelpijn te hebben, nu hebben de viruskiemen hem helemaal te pakken. Hij is na Robert Gesink, Christophe Laporte en Olav Kooij al de vierde renner van Visma-Lease a Bike die moet opgeven.

Lees meer »

DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit de Brugse Ringvaart ruimen

Op dinsdag 14 mei tussen 9 en 13 uur vindt er een bergingsoperatie van obussen plaats in de Ringvaart ter hoogte van de Kazernevest in Brugge. De operatie wordt uitgevoerd door DOVO in samenwerking met de hulpdiensten. Bij toeval ontdekte de brandweer onlangs obussen uit de twee wereldoorlogen in het water.
The post DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit

Lees meer »

LIVE GAZA. Frankrijk eist dat Israël de aanval op Rafah onmiddellijk stopzet – VS: onderhandelingen over staakt-het-vuren Gaza in impasse

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Steltenlopers Merchtem gaan Vietnamezen leren lopen op stelten in overstromingsgebied

De steltenlopers van Merchtem willen Vietnamezen op stelten leren lopen om door natte gebieden te trekken. De bekende steltenlopers trekken begin juni al voor de 5de keer naar het Aziatische land voor een groot cultuurfestival. De openingsceremonie met ook de steltenlopers wordt live uitgezonden op de Vietnamese televisie. De Steltenlopers willen de Vietnamezen ook helpen, zegt voorzitter Roger Daelemans: "Wij

Lees meer »

Komst van Park Ursus met 17 KMO-units moet lokale bedrijvigheid in Meulebeke stimuleren

Op de hoek van de Randweg en de Nijverheidstraat in Meulebeke, waar Intermat sinds 2006 zijn activiteiten uitoefende, begint Hexagon een nieuw hoofdstuk. De site wordt volledig gesloopt en omgevormd tot een bedrijvenpark met aantrekkelijke architectuur: een invulling die een economische boost zal geven aan de bedrijvigheid langs de Nijverheidsstraat.
The post Komst van Park Ursus met 17 KMO-units

Lees meer »

Wie wint de Libris Literatuur Prijs 2024?

Maandagavond 13 mei weten we wie de Libris Literatuur Prijs 2024 wint. Onder de zes genomineerden zit nog één Belgische auteur: Maud Vanhauwaert maakt met haar roman ‘Tosca’ nog kans op de prestigieuze literaire prijs ter waarde van 50.000 euro.

Lees meer »