Papyrusrol verkoolde na uitbarsting Vesuvius in het jaar 79 en geeft nu geheim prijs: de locatie van Plato’s graf

Dankzij nieuwe, geavanceerde technologie worden de beroemde papyrusrollen van Herculaneum na bijna 2.000 jaar leesbaar. Een eerste ontdekking: het graf van Plato.

 

Meer krantenkoppen in België

Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar

Andrea Verstaen (97) en André Pollet (96) vierden op vrijdag 26 april in Koers hun 70ste huwelijksverjaardag. Ze huwden in Lichtervelde op 14 april 1954. Schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes kwam hen en de familie namens de stad groeten en uitgebreid feliciteren.
The post Huwelijksbootje van Andrea en André vaart al 70 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt

In een appartement in de Boekareststraat in Oostende brak maandagavond brand uit. Enkele bewoners lagen te slapen toen ze op tijd gewekt werden. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is wel groot. Twee – en mogelijk drie – appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar.
The post Appartementsbrand in Oostende: bewoners op tijd uit slaap gewekt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ongezien in geschiedenis van Songfestival”: onderzoek naar incident rond Joost Klein, verdwenen uit generale repetitie

Verschijnt Joost Klein (26) deze avond nog op het podium van het Eurovisiesongfestival? Vrijdag werd de Nederlandse deelnemer op het laatste moment uit de repetities geweerd, zonder dat de EBU daar een sluitende verklaring voor gaf. Er zou sprake zijn van een ‘incident’ rond de zanger. De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek en ondervraagt “de betrokken personen”

Lees meer »

100.000 bezoekers vonden de weg naar de Havenfeesten in Blankenberge

Van donderdag tot en met zondag vond in Blankenberge een nieuwe editie plaats van de Havenfeesten. Dit event bood een mix van unieke schepen, muziekoptredens, vissersambachten, folklore en animatie. Dankzij het zonnige lenteweer lokte de vierdaagse een recordaantal bezoekers dit jaar.
The post 100.000 bezoekers vonden de weg naar de Havenfeesten in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Ik wil hier niet meer wonen!”: Erol (9) doodsbang nadat kogels door raam vliegen terwijl hij in de zetel zit

In Fort Worth, in de Amerikaanse staat Texas, tonen camerabeelden hoe Erol op de zetel gaat zitten en enkele seconden later kogels door de kamer vliegen. Erol duikt weg achter een kussen en brengt zich zo snel mogelijk in veiligheid. Op bewakingsbeelden van buiten is te zien hoe er vanuit een rode auto wordt geschoten. Zes jongeren die buiten het

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oostende?

Ben jij een echte ‘Ostendenoare’? Heb je ook zo genoten van het laatste album van Arno? Ben je een vaste klant op de Paulusfeesten? Ken je de werken van The Crystal Ship of weet je wanneer ‘‘t Veegee’ en ‘den As’ fuseerden? Waag dan je kans in deze Oostendse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

Verenigde Staten zullen dan toch wapenpakket van 1 miljard euro leveren aan Israël

De Amerikaanse regering zal dan toch voor ongeveer een miljard euro aan wapens leveren aan Israël. Nochtans heeft VS-president Joe Biden er vorige week mee gedreigd die leveringen tijdelijk te beperken door het Israëlische offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. "Dit is een teken dat de Verenigde Staten Israël onverminderd blijven steunen", zegt Amerikacorrespondent Björn Soenens.

Lees meer »

Negende en laatste Kattenstoet voor regisseur Bart Cafmeyer: “In schoonheid eindigen, maar het wordt even slikken”

Hij heeft er zes jaar op moeten wachten, maar zondag is regisseur Bart Cafmeyer dan toch nog aan zijn negende en laatste Kattenstoet toe. De honger is dan ook zeer groot, niet alleen bij de regisseur zelf, maar daarna lonkt het zwarte gat. “Het moment dat de stoet eindigt en iedereen euforisch is, dan zal het emotioneel worden voor mij”,

Lees meer »

City wint door geweldige assist van De Bruyne die het uit kermt van de pijn na enkelblessure, waarna hij (uit voorzorg?) gewisseld wordt

Manchester City speelt vanavond de wedstrijd die het nog tegoed heeft in de Premier League, een inhaalmatch tegen Tottenham. Haaland bracht de Citizens op voorsprong na een knappe assist van De Bruyne. Enkele minuten later lag de Belg te kermen van de pijn en werd hij gewisseld. Kan City zijn voorsprong verdubbelen zonder De Bruyne? Volg het hier in de

Lees meer »

Luc De Coghe (72) krijgt weer lof voor Kwaremont Classic

Ondanks het mindere weer hebben afgelopen weekend een duizendtal wielertoeristen kunnen genieten van het mooie parcours van de Kwaremont Classic, met start en aankomst op Hoeve Vandewalle. Voor het twintigste jaar op rij stond Luc De Coghe (72) garant om dat parcours uit te tekenen.
The post Luc De Coghe (72) krijgt weer lof voor Kwaremont Classic appeared first

Lees meer »

Israëlische zangeres loopt weg na vraag over Joost Klein: “We moeten door, sorry”

Israël is zaterdagavond, niet geheel onverwacht, als vijfde geëindigd op het Eurovisiesongfestival. Het land dat de voorbije dagen en weken de nodige controverse veroorzaakte, scoorde vooraf dan ook goed bij de bookmakers. De Israëlische kandidate Eden Golan, die zowel tijdens de verschillende repetities als optredens in de halve en grote finale uitgejouwd werd door een groot deel van het publiek,

Lees meer »