Opnieuw houdt iedereen de adem in voor Gaza-gesprekken in Caïro

De Israëlische regering en Hamas zouden in Caïro alweer dicht bij een akkoord staan, al is optimisme dun gezaaid na bijna zeven maanden oorlog. De vraag blijft of premier Netanyahu durft te springen, en of zijn regering dat overleeft.

 

Meer krantenkoppen in België

Brusselaars spreken meer en beter Nederlands

Het Nederlands als oorspronkelijke thuistaal wint terrein in Brussel, blijkt uit de nieuwste Taalbarometer van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ook blijkt dat een op de tien Brusselaars geen Nederlands, Frans of Engels spreekt.

Lees meer »

“Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwonvriendelijke speech over ‘duivelse leugens’ op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Een op de drie nieuwe jobs is er een bij de overheid

De Vivaldi-regering wist 232.000 nieuwe jobs te creëren. Uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat het in één geval op de drie gaat om een functie bij de overheid, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Werkgeversorganisatie Voka stelt zich daar ernstige vragen bij omdat de overheidsuitgaven nu al de pan uit swingen.

Lees meer »

Belgische wandelaarster (57) raakt gewond in Spaanse bergen: Koninklijke Garde helpt bij reddingsactie

Een Belgische vrouw (57) is gisteren gewond geraakt tijdens een wandeling in de Picos de Europa, een bergketen in het noorden van Spanje. Reddingsdiensten evacueerden haar met een helikopter. Opmerkelijk: het waren leden van de Spaanse Koninklijke Garde die alarm sloegen. Die staat normaal in voor de bescherming van de koning van Spanje en de leden van de koninklijke familie.

Lees meer »

Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg van tweede veld

Het gaat hockeyclub Roeselare Rangers voor de wind. In het allereerste seizoen in competitie pakten de dames meteen de titel en de bijhorende promotie. Deze zomer wordt ook gestart met de aanleg van het tweede veld op de site Onze Kinderen.
The post Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg

Lees meer »

Oud-strijder Victor Hannes (99) uit Meerhout krijgt medaille voor deelname aan bevrijding van Nederlandse Thorn tijdens WO II

In Meerhout heeft oud-strijder Victor Hannes (99) van de Nederlandse autoriteiten een medaille gekregen als bedanking voor zijn deelname aan de bevrijding van de stad Thorn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij streed samen met de Brigade Piron in de slag om het Kanaal Wessem. "Mijn vader ging één keer naar het herdenkingsmonument in Thorn, maar kon zijn emoties toen niet

Lees meer »

RWDM beëindigt samenwerking met CEO Gauthier Ganaye

Hij degradeerde met KV Oostende, verliet dat zinkend schip voor RWDM en degradeerde opnieuw. Gauthier Ganaye betaalt de rekening voor de sportieve tegenslag in Molenbeek en moet RWDM verlaten. “Een wens van de club en Eagle Football.” Ook de samenwerking met Tom Chambers en Oliver O’Connell wordt stopgezet.

Lees meer »

Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

Lees meer »

Veel doden bij busongeluk Florida

Bij een busongeluk in de Amerikaanse staat Florida zijn zeker acht doden gevallen. Ongeveer veertig personen raakten gewond. De bus vervoerde landarbeiders, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »