Michiel en Victor zeggen eetcafé De Kameleon in Heule vaarwel

Zondagavond was de laatste maal dat zaakvoerders Michiel Thermote en Victor Malysse achter de tap stonden. Na vijf jaar houden ze het voor bekeken. “Het was nu het ideale moment om de zaak over te laten”, aldus Michiel. Weldra waait er een nieuwe wind door eetcafé ‘De Kameleon’.

Michiel en Victor nemen afscheid met een dubbel gevoel. “Tja, we gaan ‘De Kam’ uiteraard missen maar we moeten daarom geen vijf jaar meer wachten. De brouwerijen gaan met hun drankprijzen en huur de hoogte in. Ook de keuken moet verbouwd worden. Ik heb geen zin om te investeren in iets dat niet mijn eigendom is”, vertelt afscheidnemend uitbater Michiel.

De Kameleon werd opgericht in 1990 door Dai Verhaest met zijn vrouw Fabienne Goethals. In 2002 Luk Malfait en Hilde Debusschere deze kroeg over. Twee jaar later traden zoon Hannes Malfait samen met zijn vrouw Els Cognie in de voetsporen van zijn ouders en namen de zaak over. In 2019, na 15 jaar, lieten ze de zaak over aan Michiel Thermote over. Vorig jaar werd zijn vriend Victor nog medezaakvoeder van de Kameleon. Nu is het aan de vijfde opvolger…

© CH

Voorheen werkte Michiel 7 jaar in de horecazaak ‘t Rusteel. Hij studeerde aan de hotelschool te Kortrijk. “Ik zal wellicht geen zaak meer runnen maar in de horeca werkzaam blijven. Victor zegt de horeca vaarwel. Het is nu aan de opvolgers om het Kameleonverhaal verder te zetten. Andere en betere… zeg alvast maar andere”, besluit Michiel.

The post Michiel en Victor zeggen eetcafé De Kameleon in Heule vaarwel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Leuven op voorsprong! Russo kopt hoekschop na vijf minuten spelen voorbij Roef

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven in: “We behouden het mooie authentieke interieur”

De Ieperse duikers van Ieper Dives hebben in het leegstaand café De Kerselaar een nieuw clublokaal gevonden. Het is de bedoeling dat de herberg als vergaderruimte wordt gebruikt. Achteraan de site komt een opslagplaats voor het duikmateriaal. “Er is in Ieper een tekort aan plaatsen waar verenigingen kunnen vergaderen.”
The post Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven

Lees meer »

“Ongezien in geschiedenis van Songfestival”: onderzoek naar incident rond Joost Klein, verdwenen uit generale repetitie

Verschijnt Joost Klein (26) deze avond nog op het podium van het Eurovisiesongfestival? Vrijdag werd de Nederlandse deelnemer op het laatste moment uit de repetities geweerd, zonder dat de EBU daar een sluitende verklaring voor gaf. Er zou sprake zijn van een ‘incident’ rond de zanger. De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek en ondervraagt “de betrokken personen”

Lees meer »

Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege

In Lissewege werd vanmorgen de eerste steen gelegd van de nieuwe Scharphoutsite die gebouwd wordt op de terreinen waar de Rijksschool vroeger stond, waarvan de lokalen lang gebruikt werden door tal van verenigingen. De materialen van de afbraak worden gebruikt voor de nieuwbouw.
The post Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanop de reservebank naar de favorietenrol: hoe het Kroatische Baby Lasagna per toeval op het Songfestival belandde

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

Zware rellen in Nieuw-Caledonië door wetswijziging Frans stemrecht: al drie doden en honderden gewonden

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

Fysiek meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag

Stad Kortrijk gaat dit jaar nog een stapje verder met hun veiligheidsbeleid met een fysiek meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag, in samenwerking met Punt vzw.
The post Fysiek meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag appeared first on KW.be.

Lees meer »