Leerlingen Go! atheneum Diksmuide in gesprek met koningin Mathilde over project ‘Goed GeRegeld’

In het Go! atheneum van Diksmuide loopt sinds vorig schooljaar het project ‘Goed GeRegeld’. “Met dit project willen we het thema menstruatiearmoede kenbaar maken en ook effectief aanpakken”, legt Auke Vanblaere uit. “Naast het taboe te doorbreken door er op diverse educatieve manieren rond te werken, kunnen alle meisjes bij ons school ook gebruik maken van gratis menstruatieproducten.”

Dit initiatief krijgt de steun van het Koningin Mathildefonds, dat projecten ondersteunt die ontworpen en uitgevoerd worden door en voor jongeren zodat de meest kwetsbaren onder de jongeren versterkt worden. “Dit fonds biedt steun en coaching aan de jongeren om zich samen te engageren en oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen die zich afspelen in hun nabije omgeving”, wijst Auke. “Er werden 24 projecten geselecteerd en vertegenwoordigers van de geselecteerde projecten werden uitgenodigd op het koninklijk paleis op woensdag 24 april . Voor onze school en ons project Goed GeRegeld werd Kenny Defever, die het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg volgt, afgevaardigd. Alle jongeren werden door Hare Majesteit ontvangen. Koningin Mathilde ging samen met alle jongeren, die hun project voorstelden, in gesprek.”

Het werd een bijzondere dag voor de jongeren die niet enkel met koningin Mathilde in conversatie gingen, maar ook nog heel wat mochten beleven in de grandeur van het koninklijk paleis. Zo volgden ze nog een uitgebreid programma waarbij er verschillende toespraken, muzikale intermezzo’s hoorden en daarbij ook een receptie. Een gesmaakte ervaring voor de jongeren.

The post Leerlingen Go! atheneum Diksmuide in gesprek met koningin Mathilde over project ‘Goed GeRegeld’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad: “Hij filmde om de bewakingscamera’s te testen”

Een 40-jarige Bruggeling is voor de Brugse rechtbank vrijgesproken voor voyeurisme. In de kleedhokjes van het LAGO-zwembad in Brugge zou B.D. een 13-jarig meisje gefilmd hebben met zijn gsm, maar zelf ontkende hij dit met klem. Zijn uitleg voor wat er wél gebeurde, was opmerkelijk.
The post Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad:

Lees meer »

LIVE. Verschijnt Joost Klein vanavond wel op podium? Zweedse politie onderzoekt ter plaatse incident: “We ondervragen de betrokken personen”

De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek naar het incident rond zanger Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival. Er is nog geen formele melding over binnengekomen, maar de politie ondervraagt “de betrokken personen” rond het incident om te bekijken of er sprake is van een misdaad, melden onze collega’s van AD. Joost Klein was niet te zien bij

Lees meer »

En plots is Israël een van de favorieten voor het Songfestival: “Als Israël wint, is het voortbestaan van de wedstrijd in gevaar”

Al maanden is er ophef over het feit of het land wel mag meedoen aan het Eurovisiesongfestival, maar we zijn één dag voor de grote finale en plots is Israël zelfs favoriet om de liedjeswedstrijd zowaar te winnen. Zou een zege van Eden Golan met ‘Hurricane’ ook het Songfestival omver blazen? Hoe komt dat Israël opeens zo’n grote kans maakt?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »

“Na dik 100 jaar doen we nog met plezier verder”: schepen Krist Soenens is vierde generatie in café In De Zwaan

Café ‘In De Zwaan’ is vergroeid met de geschiedenis van het dorp Koolskamp. Al op het einde van de 19de eeuw begon de familie in de Kloosterstraat met een café, vier generaties later zijn de openingsuren wel herleid, maar blijft het een pleisterplaats.
The post “Na dik 100 jaar doen we nog met plezier verder”: schepen Krist Soenens is

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »