Kan Anderlecht tegen Union wel rekenen op Dreyer en Schmeichel? “Hoopvol dat we ze kunnen recupereren”

Anderlecht deed het op Cercle Brugge zonder Anders Dreyer en Kasper Schmeichel. De twee Denen vielen vorige woensdag, in de thuismatch tegen de Bruggelingen, uit met spierblessures en waren onvoldoende hersteld. Anderlecht wilde vooral geen risico’s nemen en hield hen daarom uit voorzorg aan de kant. “Het zijn kleine blessures en we zijn hoopvol dat we beide spelers tegen Union kunnen recupereren”, zei RSCA-trainer Brian Riemer gisteravond. 

Meer krantenkoppen in België

Nu zijn ze vrienden, lang geleden maakte Niels Destadsbader Jelle Cleymans uit voor ‘loser’ en ‘broekschijter’: “Amai, dat was ik helemaal vergeten”

Ondertussen zijn Jelle Cleymans (38) en Niels Destadsbader (35) dikke vrienden die samen ‘14-18’ gaan spelen, maar in 2007 was dat lang niet het geval. Toen joelde Niels Jelle – tijdens een edelfiguratie bij ‘Spring’ – uit met straffe taal als ‘loser’ en ‘broekschijter’. Tijdens de eerste repetitie van de spektakelmusical confronteert reporter Jarne de heren met de beelden. “Ik

Lees meer »

Geen winnaar in duel tussen Club Brugge en Union, Anderlecht is lachende derde

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben elkaar maandagavond in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion in evenwicht gehouden (2-2). RSC Anderlecht blijft zo leider met 46 punten, voor Club met hetzelfde puntenaantal. Beide teams bekampen elkaar zondag in het Lotto Park. Union (derde met 43 punten)

Lees meer »

Willy De Bouvrie stelt ‘Waregem-Wielerstad’ voor

Op vrijdag 17 mei 2024 om 19.00 uur in de Bibbox is het eindelijk zover: de langverwachte boekpresentatie van ‘Waregem Wielerstad’, geschreven door de gepassioneerde auteur Willy De Bouvrie. In een hartelijk gesprek heeft De Bouvrie zijn diepste inspiratiebronnen en visie op dit boek met ons gedeeld.
The post Willy De Bouvrie stelt ‘Waregem-Wielerstad’ voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes van 948 stuks in 2009 naar 13.550 in 2023

Iedere inwoner van Roeselare heeft al gehoord van GAS-boetes en heeft er misschien zelfs al mee te maken gehad. Maar wat zijn GAS-boetes precies, wie kan ze uitschrijven en hoe komt het dat het aantal GAS-boetes sedert 2009 vijftien keer zo hoog ligt? Wij zochten het uit.
The post “We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes

Lees meer »

In deze Limburgse gemeente haalde Vlaams Belang in 2019 de meeste stemmen. Niemand weet waarom. Of toch wel?

Waar heeft Vlaams Belang bij de laatste federale verkiezingen in Limburg het hoogst gescoord? Niet in een mijngemeente, niet in een centrumstad, wel in…. Ham, waar maar liefst 26 procent voor de extreemrechtse partij koos. Het lijkt een mysterie, Vlaams Belang valt er lokaal niet meteen op, er is niet meteen een andere uitleg voor dat cijfer. Of toch wel?

Lees meer »

Songfestival-expert Peter Van de Veire geeft laatste update na mentale crash Mustii: “Daar heeft hij zich door laten nekken”

Zal Mustii ons land een ticket voor de finale van Eurovisiesongfestival bezorgen? Dat is de hamvraag van vandaag. Zijn voorbereidingen in Zweden liepen niet van een leien dakje, maar expert Peter Van de Veire (52) gelooft in hem. “Hij heeft voor het Songfestival optredens gedaan die hij beter niet deed, dat klopt. Maar nu staat hij er én is hij

Lees meer »

Bakker Huybrecht opent opnieuw de deuren in Wevelgem

“Ik kom helemaal van Marke en ben zo blij dat de bakkerij weer open is. Het beste brood van de streek!” De klant voor mij is maar wat gelukkig dat bakkerij Huybrecht terug van weggeweest is, nadat ze in december 2022 wegens gezondheidsredenen van de uitbaters de deuren moest sluiten. Op zondag, maandag en woensdag is de winkel weer open.

Lees meer »