Gewonde bij nachtelijke steekpartij vlak bij basiliek van Koekelberg

In Koekelberg is afgelopen nacht een gewonde gevallen bij een steekpartij, vlak bij de basiliek.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Washington Post: VS bieden Israël inlichtingen aan om aanval op Rafah af te wenden

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

“Een revolutie van locals kan de sector redden”: protesten tegen massatoerisme zetten volgens expert iets in gang

In Venetië komen bewoners op straat, op Tenerife gingen er zelfs in hongerstaking. De locals zijn de massa’s toeristen die hun thuisplaats bezoeken meer dan beu. En net die revolutie van inwoners kan het toerisme misschien wel redden, zegt expert Jan van der Borg (Universita Venezia, KU Leuven). “Zij wakkeren het idee aan dat het dringend anders moet.”

Lees meer »

Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal worden: “Een boodschap van hoop voor de toekomst”

Vorige dinsdag stond het jaarlijkse feest van Dominiek Savio helemaal in het teken van ‘Back To The Future’. Hoogtepunt van de dag was het begraven van een tijdscapsule aan het kasteel. Die zal pas in 2058, op de honderdste verjaardag van Dominiek Savio, weer opgegraven worden.
The post Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal

Lees meer »

Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster

Zelfstandig financieel tussenpersoon Jurgen Olivier duwt in oktober de kartellijst van De Brug/N-VA/Open VLD. Samen met zijn 18-jarige dochter Anna is hij kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jurgen doet dit als onafhankelijke, Anna komt op onder de vlag van N-VA.
The post Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

REISVERSLAG. Koppel met MS zet laatste wereldcruise verder: “Beste artsen, twijfel niet aan onze keuze voor euthanasie”

Hun wereldreis van 245 dagen zit er bijna op. Binnenkort nemen de Antwerpse MS-patiënten Chris Aerts (56) en Patrick Speliers (55) samen, door middel van euthanasie, afscheid van het leven. Via zijn maandelijks reisverslag nam Patrick de lezers van deze krant acht maanden mee op cruise. Binnenkort eindigen ze hun reis in de natuurpracht van het hoge noorden. Op 25

Lees meer »

Voorzitter Peter Carrewyn (KSK Snaaskerke): “Zure degradatie”

Na vijf jaar moet KSK Snaaskerke, dat in de reguliere competitie 37 punten verzamelde en toch plaats veertien niet kon vermijden, terug naar derde. Vorige vrijdag werd de barragewedstrijd bij Zonnebeke met 2-0 verloren. Meestal heeft een club, in een competitie met zestien clubs, genoeg aan 35 punten om de degradatieplaatsen te ontlopen. In tweede provinciale A waren De Haan

Lees meer »

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

Lees meer »

Het gaat hard voor Supra Bazar: “Onze grootste sterkte is al 60 jaar onze lokale verankering”

Een winkel van Supra Bazar herbergt niet alleen 450.000 artikelen, het is vooral een plek waar mensen graag naartoe moeten komen: klanten én medewerkers. CEO Bavo Vanhalst hecht dan ook veel belang aan een goede service en een gezinsvriendelijk personeelsbeleid.
The post Het gaat hard voor Supra Bazar: “Onze grootste sterkte is al 60 jaar onze lokale verankering” appeared

Lees meer »