Europese havens staan voor 80 miljard euro aan groene investeringen

De Europese zeehavens zullen de komende tien jaar zowat 80 miljard euro moeten investeren. Dat bedrag is een voorwaarde om de energietransitie te realiseren, concludeert een rapport van de European Sea Ports Organisation (ESPO) maandag.

 

Meer krantenkoppen in België

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

Na wekenlang protest: Georgisch parlement stemt vandaag over controversiële “Russische wet”

Volgens de Georgische premier Irakli Kobakhidze (Georgische Droom) zal de regering vandaag beslissen over de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan. Die wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig

Lees meer »

Brian Riemer “kan niet wachten” tot “finale” tegen Club Brugge, Verschaeren wil niet over de titel spreken: “Het is nog te vroeg”

Anderlecht is opnieuw – voorlopig – leider. Paars-wit versloeg in eigen huis Racing Genk met 2-1, al maakte de thuisploeg het zichzelf nog knap lastig is het slot. De blik gaat nu al op de wedstrijd tegen Club Brugge. Voor heel Anderlecht zal dat dé finale worden, blijkt uit de reacties. “Als Club nu wint, gelijkspeelt of verliest, zondag wordt

Lees meer »

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »