Een op de vijf jongeren combineert mantelzorg met studeren (oproep)

Een op de vijf jongeren is mantelzorger. Dat betekent dat ze studeren combineren met de zorg voor een ziek familielid. Mantelzorgverenigingen pleiten maandag in een persbericht voor een mantelzorgstatuut in alle hogescholen en universiteiten en meer sensibilisering in het secundair onderwijs.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsaffiches Zuhal Demir vernield en beklad: hoe schadelijk is dat voor een politicus of partij?

In zowat de hele provincie Limburg worden de verkiezingsaffiches van Zuhal Demir beklad en vernield. Sommige affiches zijn in brand gestoken, op andere plaatsen werd haar naam of gezicht besmeurd met rode verf. Sommige affiches werden zelfs beklad met hakenkruisen en zware beledigingen. "Dit hoort er jammer genoeg bij", zegt expert politieke communicatie Reinout Van Zandycke.

Lees meer »

Biden: Trump zal verkiezingsuitslag niet aanvaarden

Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn republikeinse rivaal Donald Trump de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november “niet zal aanvaarden”. Dat zei hij tijdens een interview met zender CNN. Biden verwijst naar een mogelijk soortgelijk scenario als in 2020, toen Trump weigerde om zijn nederlaag toe te geven.

Lees meer »

Vertrekt ‘grumpy Benny’ straks definitief in ‘Familie’? Dit is wat Roel Vanderstukken erover kwijt wil

12 jaar geleden deed het gezin Coppens haar intrede in ‘Familie’, uiteindelijk is acteur Roel Vanderstukken (47) de enige die onafgebroken bleef meespelen. “Toen Hilde De Baerdemaeker als eerste vertrok, werd er voor het eerst geraakt aan onze kern, daar heb ik wel even mee gezeten”, vertelt Roel. Nu tv-dochter Jasmijn Van Hoof haar na 2,5 jaar pauze haar comeback

Lees meer »

PS Oostkamp voetbalt weer op het hoogste niveau

OOSTKAMP – In het minivoetbal verzekerde PS Oostkamp zich via de eindronde van promotie naar eerste nationale. Dat gebeurde na winst tegen buur IF Assebroeke Brugge dat hierdoor naar tweede nationale degradeert.
The post PS Oostkamp voetbalt weer op het hoogste niveau appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. “Op één proef na heb ik in élke opdracht gesaboteerd”: meest brutale mol in jaren was soms best eenzaam

Hij haalde driekwart van het te winnen bedrag uit de groepspot en saboteerde in nagenoeg élke proef. Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de meest brutale mol in jaren. “Toch is mol zijn bij momenten eenzaam en moeilijk”, vertelt hij in het eerste interview over zijn rol als saboteur. En blijkbaar komt er ook heel

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Duitsland koopt vurig gewenste HIMARS-raketsystemen voor Kiev – Zelensky ontslaat baas veiligheidsdienst na ontmanteling complot

Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s. Dat melden lokale autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag. Oekraïne krijgt drie mobiele HIMARS-raketsystemen uit Amerikaanse voorraden. De systemen worden door Duitsland betaald, zei de Duitse minister van Defensie donderdag. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Yogasessies, gidsbeurten en speurtochten voor groot en klein op site voormalige Sint-Pietersabdij

Zaterdag 1 juni vinden op de Abdijsite in Oudenburg yogasessies en gidsbeurten plaats. “In het kader van het kastelen- en abdijenjaar in het Brugse Ommeland biedt onze stad een speciaal programma aan en zetten we de voormalige Sint-Pietersabdij, een bijzonder stuk erfgoed, in de kijker. De dag zal gevuld worden met activiteiten voor groot en klein”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.<br

Lees meer »

Negen jaar cel gevorderd na gruwelijke mishandeling en ontvoering naar Disneyland: “Ze moest haar bloed van zijn schoenen likken”

Ze moest haar eigen bloed van zijn schoenen likken, hondenbrokken eten en hem oraal bevredigen terwijl hij facetimede met haar vermeende minnaars. De gruwelijke vernederingen die een Brugse vrouw (24) onderging, tarten alle verbeelding. Haar ex, Saman M. (22), riskeert nu negen jaar cel voor onmenselijke behandeling, poging tot doodslag, verkrachting en ontvoering.
The post Negen jaar cel gevorderd

Lees meer »

De Croo neemt het op voor Van der Straeten: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoekscommissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »

Golden Classic On Tour trekt naar Vlaamse Ardennen: “Houden vast aan het recept”

Op zaterdag 1 juni zullen autoliefhebbers kunnen watertanden tijdens de Golden Classic On Tour. De rondrit, die autofreaks tot in de Vlaamse Ardennen brengt, wordt traditioneel gekoppeld aan een openluchtexpo Naar verwachting zullen tachtig bolides aan de start verschijnen.
The post Golden Classic On Tour trekt naar Vlaamse Ardennen: “Houden vast aan het recept” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht overleeft Genks slotoffensief en komt voorlopig aan de leiding

Anderlecht blijft uitzicht behouden op de landstitel. Paars-wit won de levensbelangrijke wedstrijd tegen Racing Genk en maakt zich op voor een – beslissend? – duel tegen Club Brugge. Als álles meezit, kan het zondag z’n 35ste landstitel vieren. Anderlecht moet maandag hopen op een gelijkspel tussen Club Brugge en Union én Union mag komende zondag niet winnen tegen Cercle Brugge.

Lees meer »