COLUMN. “Wij Walen, wat hebben we misdaan? Waarom gaat het al 50 jaar zo slecht?”

Christophe Deborsu is al 36 jaar Wetstraatjournalist, nu bij RTL. Hij leeft in Namen en Schelle. Elke week schrijft hij over hoe de Walen leven en (echt) denken. Ook over de Vlamingen. Vandaag: de slechte cijfers waarvoor Di Rupo geen tijd had. “Wallonië heeft een nieuwe wind nodig, waarom niet uit het Noorden?” 

Meer krantenkoppen in België

“Een golfterrein in kunstgras? Onmogelijk!”: golfclub De Palingbeek speelt prominente rol in ‘Nonkels’

De Golfoorlog. Zo heet aflevering vier van ‘Nonkels’, waarin de vete tussen Willy Persyn en Christian Van Eden het kookpunt bereikt. Het decor is golfclub De Palingbeek in Ieper. Ook daar kunnen ze smakelijk lachen met de fratsen van de drie West-Vlaamse broers en hun entourage. “Maar een volledige golfbaan in kunstgras aanleggen, zoals Willy ambieert, is gewoon onmogelijk”, klinkt

Lees meer »

“Sodom en Gomorra”: foto toont hoe ravers in Nederlandse stad doodleuk orale seks hebben vlak voor café

In de Nederlandse stad Utrecht moeten ze nog altijd bekomen van de doortocht van enkele honderden kleurrijke ravers afgelopen weekend. Vooral een hallucinant beeld van een koppel dat schaamteloos een potje orale seks had op het voetpad voor een café, gaat over de tongen. “Er is veel gebeurd wat niet door de beugel kan”, verklaarde burgemeester Sharon Dijksma gisteren over

Lees meer »

Petanqueclubs Brugge verbroederen met een tornooi

De Brugse Petanqueclub uit Assebroek organiseerde samen met de Petanqueclub De Gulden Kamer (Sint-Kruis) en de Petanquevrienden Stella Maris Zeebrugge een eerste verbroederingstornooi.
The post Petanqueclubs Brugge verbroederen met een tornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

UNIZO Deerlijk versterkt al 75 jaar de lokale economie

Tijdens een ontvangst in het gemeentehuis voor het jubilerende UNIZO werd een lans gebroken voor de lokale economie. Burgemeester Croes verwelkomde de bestuursleden en de bezielers van de afdeling. “Dit feest van het 75-jarig bestaan en deze ontvangst zijn geen eindpunt, maar een gelegenheid om terug te blikken en vooruit te kijken.”
The post UNIZO Deerlijk versterkt al 75

Lees meer »

Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de draaischijf leerde werken”

Stefans Pottery in Roesbrugge bestaat tien jaar en gaat voluit voor het doorgeven van de liefde voor het ambacht door het organiseren van driedaagse en tweedaagse workshops met mogelijkheid tot overnachten in Stefans Pottery B&B of bevriende B&B in de nabijheid.
The post Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de

Lees meer »

Rusland trekt soldaten terug uit Armenië

Rusland gaat een aantal soldaten en grenswachters terugtrekken uit Armenië. Dat heeft de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd, een dag na een gesprek van Poetin met de Armeense premier Nikol Pasjinian.

Lees meer »

LIVE GAZA. Spanje, Slovenië en Ierland gaan Palestina als staat erkennen – Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren” –

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »