Bart Swings lanceert eigen skeelerlijn ‘Swings on Wings’: “Iets teruggeven aan de sport”

Schaatser Bart Swings uit Haacht heeft een eigen skeelerkledinglijn uitgebracht. Die bestaat op dit moment uit materiaal voor mensen die de sport professioneel uitoefenen, maar zal later nog worden uitgebreid naar recreatief materiaal. Swings hoopt hiermee de aandacht voor de sport te vergroten. 

Meer krantenkoppen in België

Bibliotheek organiseert Boekstartweken

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest, dat (groot)ouders wil aanmoedigen om hun (klein)kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. Dat is niet alleen leuk, maar het bevordert ook de taalontwikkeling. “Wij doen ieder jaar mee aan de Boekstartdag, maar dit jaar gaan we nog een stapje verder”, vertelt schepen van
The post Bibliotheek organiseert

Lees meer »

West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames

Het is al jaren een traditie dat het Provinciaal Comité van de Vlaamse Zaalvoetbalbond afdeling West-Vlaanderen een Beker van West-Vlaanderen organiseert. Dit jaar hebben de finales plaats op vrijdag 17 mei in Sporthal Drogenbrood in Beernem.
The post West-Vlaamse bekerfinales zaalvoetbal in sporthal Drogenbrood, Beernems onderonsje bij de dames appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijftigste huwelijksverjaardag van Daniel en Jenny

Op vrijdag 17 mei zijn Daniel Tant (74) en Jenny Mahieu (69) exact vijftig jaar getrouwd. Ze wonen in het Populierenhof in Langemark. De twee leerden elkaar kennen op een kermisbal in 1972 in feestzaal Casino in Langemark, waar twee jaar later ook het huwelijksfeest plaatsvond. Daniel werkte tijdens zijn beroepsloopbaan eerst in een tegelfabriek
The post Vijftigste huwelijksverjaardag

Lees meer »

Vooruit Brugge lokt met Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge een directeur uit het vrij onderwijs naar de rode lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Vooruit Brugge pakt uit met een schooldirecteur uit het vrij onderwijs op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge motiveert haar deelname met de volgende woorden: “Als je strijdt tegen ongelijkheid en voor een positiever beeld van stielmannen en vrouwen, is er maar één partij die deze waarden belichaamt.”
The post Vooruit Brugge

Lees meer »

Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand ‘gsm-gebruik achter het stuur’

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de 4e maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

Lees meer »