Vijf doden na tornado in Zuid-China

Een tornado in de Zuid-Chinese megastad Guangzhou heeft zaterdag vijf mensen het leven kost. Staatspersbureau Xinhua meldt ook nog 33 gewonden. De storm beschadigde 141 fabrieksgebouwen, laten officiële bronnen nog weten. Huizen zouden gespaard gebleven zijn. De reddingswerkzaamheden zijn al zo goed als afgerond, schrijft Xinhua nog.

 

Meer krantenkoppen in België

Breiclub De Breimadeliefjes blaast tien kaarsjes uit: “Ik geef nog wekelijks workshops voor een 30-tal liefhebbers”

Breiclub De Breimadeliefjes uit dienstencentrum De Leest bestaat 10 jaar. “Nog altijd kan ik wekelijks rekenen op een 30-tal breiliefhebbers aan wie ik al die jaren workshops geef”, zegt Christine Strobbe.
The post Breiclub De Breimadeliefjes blaast tien kaarsjes uit: “Ik geef nog wekelijks workshops voor een 30-tal liefhebbers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Energie- en loonkost matigen expansie Belgische economie

Ons land presteert goed qua innovatie en de werkgelegenheidsgraad neemt toe, al blijven we op dat vlak weliswaar achterop hinken tegenover de drie grote buurlanden. Anderzijds matigen onder meer de energie- en loonkost de expansie van de Belgische economie. Dat leert de 11e editie van de boordtabel van de federale overheidsdienst Economie die het concurrentievermogen van de Belgische economie meet.

Lees meer »

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

Kunstwerk Stille Strijd drie weken langs Leieboorden te zien: “Taboe rond zelfdoding bij jongeren doorbreken”

Na een tussenstop in Oostende en Brugge komt kunstwerk Stille Strijd van Nederlandse kunstenaar SAZZA nu ook naar Kortrijk. Het groot standbeeld van een in elkaar gedoken meisje kaart het taboe aan dat leeft rond depressie en zelfdoding bij jongeren, en het onbegrip dat er vaak bij komt kijken.
The post Kunstwerk Stille Strijd drie weken langs Leieboorden te

Lees meer »

“Ze spelen potje schaak, maar zetten zichzelf schaakmat”: topsprinters geërgerd na “lakse” tactiek Alpecin-Deceuninck

“Zij gingen vol op de enige helling van de dag, om nadien niet meer te helpen”, zegt Jasper Stuyven (32) namens Lidl-Trek. ‘Zij’, dat zijn de renners van Alpecin-Deceuninck. De troepen van Kaden Groves lieten een heel pak topsprinters gefrustreerd achter omwille van hun koerstactiek. Vollenbak op de eerste helling om (zonder succes) enkele sprinters overboord te gooien, terwijl ze

Lees meer »

Pro League Awards openen op 27 mei Silt in Middelkerke en jij kan erbij zijn

De Pro League Awards zetten op maandag 27 mei een punt achter een beklijvend voetbalseizoen. “Dat doen we meer dan ooit in stijl in het elegante Silt, het vernieuwde Casino van Middelkerke. Fans kunnen onze awardshow live volgen via nieuwsblad.be en VRT MAX of zelf tickets kopen om erbij te zijn,” zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League.

Lees meer »