Vermoedelijke olievervuiling in jachthaven Ieper: spoor van meer dan halve kilometer

In de jachthaven van Ieper is zondagnamiddag vervuild water ontdekt. Het is waarschijnlijk een oliespoor. De brandweer kwam alles opruimen. De oorzaak van de vervuiling is niet bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Bommelding in Antwerpse handelsschool: leerlingen geëvacueerd, sweeping door politie blijkt negatief

In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee

Lees meer »

Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke

Tijdens het verlengde pinksterweekend, van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei, heeft de 31ste editie plaats van Hof & Huys, de tuin- en lifestylebeurs op het kasteeldomein d’Aertrycke aan de Zeeweg.
The post Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krulstaarthoeve in Damme 100 procent West-Vlaams

De Krulstaarthoeve langs de Damweg in Den Hoorn is een van de zes producenten die bij de recentste toekenningsronde het label ‘100% West-Vlaams’ verkreeg. Op de hoeve teelt vader Geert Maenhout al jarenlang, net zoals zijn vader het deed, grondwitlof en dit terwijl Geerts zoon Kevin vier jaar geleden begon met het telen van frambozen.
The post Krulstaarthoeve in

Lees meer »

LIVE. Trucker was ooggetuige van drieste aanval in Normandië: “Cipier lag op de grond, met bebloede handen aan zijn hoofd”

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

TikTok voert tool in om AI-gegenereerde content te labelen

TikTok gaat content die gegenereerd is met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) automatisch markeren bij het uploaden vanaf bepaalde andere platforms. De nieuwe maatregel kadert in de inspanningen van TikTok om de transparantie en de bewustwording rond AI te verhogen, klinkt het.

Lees meer »

Waarom de Russen het front in Oekraïne uitrekken

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog”

Tom Premereur, directeur van de Vlaamse Visveiling, doet een oproep naar Vlaams minister voor Visserij Hilde Crevits en naar de Europese Raad om de vangstquota voor zeetong te herzien: “Er is veel meer tong aanwezig in de Ierse Zee dan gedacht.”
The post Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EIGEN KIJK. “De diskwalificatie van Joost Klein is helaas de wereld zoals die sinds enkele jaren wordt geboetseerd”

Het blijft de enige show waarbij een mens zichzelf hoort zeggen: “Staat die kerel echt in zijn bloot achterwerk?” en “Estland, waar ligt dat eigenlijk?” Sinds zaterdag is het ook een avond waarbij je moet hopen dat elke kandidaat het overleeft, en een organisatie vanalles doodzwijgt. Onze journaliste Nadine Van Der Linden keek met scoreblad in de hand, geamuseerd en

Lees meer »