TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Biden verzekert Netanyahu van inzet Washington voor veiligheid Israël

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu nogmaals verzekerd van zijn ‘ijzersterke inzet’ (ironclad commitment) voor de veiligheid van Israël. Dat meldt het Witte Huis. De twee leiders spraken elkaar telefonisch. Hamas heeft het laatste Israëlische voorstel rond een wapenbestand in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars ontvangen en gaat het naar eigen zeggen bestuderen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 28 april terug. 

Meer krantenkoppen in België

Studenten ZoWe in WZC Sint-Bernardus

Tot 21 juni nemen de laatstejaars van ZoWe Verpleegkunde een deel van de dienst over in wzc Sint-Bernardus. Dit unieke leermoment is een ideale voorbereiding op hun latere job.
The post Studenten ZoWe in WZC Sint-Bernardus appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. File aan klif op bekende klimroute in China: bezoekers hangen meer dan een uur vast aan steile rotswand

Tientallen klimmers hebben meer dan een uur vastgezeten op een hoogteparcours aan de Yandang Mountain in de Chinese provincie Zhejiang. De hallucinante beelden werden gedeeld op sociale media. Hierop is te zien dat de klimmers aan een steile klif moeten blijven hangen, gewoon omdat er te veel volk aanwezig is op de klimroute. Door de Chinese meivakantie waren er verschillende

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky ontslaat baas veiligheidsdienst na ontmanteling complot

Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s. Dat melden lokale autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag. Oekraïne krijgt drie mobiele HIMARS-raketsystemen uit Amerikaanse voorraden. De systemen worden door Duitsland betaald, zei de Duitse minister van Defensie donderdag. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar: “De verhalen zijn authentiek”

Dit jaar viert Antigone het 25-jarig bestaan van hun sociaal-artistiek project: ARC. Wat begon als een wijkproject groeide uit tot een vaste waarde in Kortrijk en ver daarbuiten. Om deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert Antigone enkele festiviteiten met een groots verjaardagsfeest op 1 juni.
The post ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar:

Lees meer »