Sikhs en buurtbewoners vieren samen oogstfeest in Ieper: “Op een leuke manier nieuwe cultuur leren kennen”

In het Vleeshuis in Ieper hebben de sikhs dit weekend hun oogstfeest gevierd. Op blote voeten en met bedekt hoofd lieten tal van buurtbewoners zich onderdompelen in de religie, cultuur en keuken van de sikhs in hun ‘pop-up tempel’. 

Meer krantenkoppen in België

Heb jij een vraag voor Het Grote Debat van VTM NIEUWS?

Op 4 juni vindt Het Grote Debat van VTM NIEUWS plaats. Zeven politieke kopstukken nemen het daarin tegen elkaar op: Alexander De Croo (Open Vld), Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Sammy Mahdi (CD&V), Petra De Sutter (Groen), Melissa Depraetere (Vooruit) en Raoul Hedebouw (PVDA). Het Grote Debat draait rond vijf thema’s: geld, migratie, defensie/veiligheid, onderwijs en

Lees meer »

Onderzoek naar wangedrag van ex-AA Gent-speler Elimane Coulibaly: “Als die spelers niet weggedoken waren, zouden ze in het ziekenhuis geëindigd zijn”

Tientallen opstootjes en verbaal agressief gedrag: bij KRC Gent, sinds dit seizoen de opleidingsclub van het veel grotere KAA Gent en actief in de tweede amateurklasse, is er iets op til. Er is zelfs een klacht ingediend wegens psychologisch grensoverschrijdend gedrag tegen hoofdtrainer en voormalig AA Gent-spits Elimane Coulibaly (44). Dat bevestigt Voetbal Vlaanderen aan HLN en de organisatie stelt

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gebouw in Russisch Belgorod getroffen door Oekraïense aanval: zeven gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod heeft een Oekraïense aanval een appartement getroffen. Er zou sprake zijn van minstens zeven gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Na het wel heel rode schilderij van koning Charles: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare

Het Internationaal Orgelfestival Adriaen Willaert gaat op 1 juni van start met een openingsconcert in de Sint-Michielskerk. De vereniging die het orgelpatrimonium in de stad graag in de kijker zet, organiseert ook maandelijkse kennismakingsconcerten.
The post Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alexander Tanghe en Brenda Vileyn kweken pioenrozen

Landbouwer Alexander Tanghe is de zesde generatie Tanghe op de Grote Fockewerve in de Noord-Ossenaarstraat. Vijf jaar geleden begonnen hij en zijn vrouw Brenda op een stukje akkerland met het kweken van bloemen. Hun pioenrozen zijn een blijver en sinds vorige week in zelfbediening ook te koop in een koelcel aan de inrit van de hoeve.
The post Alexander

Lees meer »

Klaar met Mandela

Dertig jaar democratie heeft de Zuid-Afrikanen meer ontgoocheling dan wat anders gebracht. De komende verkiezingen dreigen een afstraffing te worden voor het ANC van wijlen Nelson Mandela.

Lees meer »

Code geel: nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

Omdat er slecht weer op komst is, met een regenzone die morgen traag over België trekt, heeft het KMI code geel afgegeven. De regenzone wordt gevolgd door een actieve zone met buien met kans op onweer. Daarom activeert Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722. Wie storm- of waterschade heeft, kan via het e-loket een aanvraag indienen of het telefoonnummer

Lees meer »

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Schorsing voor docent na uitschelden van vrouw met hoofddoek: “Hij zal hier nooit meer werken”

De studentenprotesten tegen de oorlog in Gaza escaleren in de VS. Honderden studenten werden al gearresteerd, verspreid over tientallen Amerikaanse universiteitscampussen. Ook tijdens een protestactie aan de Arizona State University kwam het tot schermutselingen. Zo is Jonathan Yudelman, een docent aan de Arizona State University, geschorst na het uitschelden van een vrouw met een hoofddoek tijdens een pro-Israëlisch protest begin

Lees meer »

KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend

KLJ Kanegem bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet gevierd worden. In het pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei vinden de festiviteiten plaats, verspreid over drie dagen. De pikdorsercross op maandag 20 mei moet de blikvanger worden, aldus voorzitter Emiel Declercq.
The post KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend appeared first

Lees meer »