Ouders klagen capaciteitstekort in buitengewoon onderwijs aan met petitie

De ouders van Emile uit Aartselaar klagen met een petitie de wachtlijsten in het buitengewoon onderwijs aan, want die blijven enorm. Voor komend schooljaar zijn de lijsten nog langer dan vorig jaar, waardoor bijna 700 kinderen in Antwerpen geen plek hebben in het buitengewoon kleuter- of lager onderwijs, bijna twee op de drie van alle aangemelde kinderen. Vooral voor leerlingen met een verstandelijke beperking, zoals Emile, is de situatie schrijnend. Amper 5 procent van hen vindt een plek.

 

Meer krantenkoppen in België

Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster

Zelfstandig financieel tussenpersoon Jurgen Olivier duwt in oktober de kartellijst van De Brug/N-VA/Open VLD. Samen met zijn 18-jarige dochter Anna is hij kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jurgen doet dit als onafhankelijke, Anna komt op onder de vlag van N-VA.
The post Jurgen en Anna Olivier samen op lijst De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kinderdagverblijf in Lier gedeeltelijk open na brand in bovengelegen appartement: “Brandweer was onder indruk van onze aanpak”

Het kinderdagverblijf in Lier dat gisteren ontruimd moest worden door een brand, is voorlopig gedeeltelijk weer open. De brand was in een appartement boven kinderdagverblijf De Witte Wolk, maar door de bluswerken is er ook beneden heel wat waterschade. Daardoor is er momenteel maar plek voor de helft van de kindjes, maar volgens het kinderdagverblijf zijn de ouders begripvol en

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

‘Sing Again’ biedt blinde Youssri een nieuwe start: “Geluidsman ging ervandoor met veel geld”

“Jonach wilde niet deelnemen, maar vond dat ik het wel moest doen.” Niet langer met zijn Koda-kompaan Jonach Van den Berghe, maar wel solo dus: Youssri Mejdoubi keert in ‘Sing Again’ terug naar het podium. De twee blinde vrienden maakten in het eerste seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ furore, maar de showbizz stelde hen al snel teleur. “Mensen deinzen er

Lees meer »

Katholieke jongeren schrijven open brief aan aartsbisschop Terlinden: “Nieuws over daders op kieslijst was opnieuw een steek te veel”

Teleurgesteld en boos. Zo voelen de katholieke jongeren van het Vlaamse Jongerenpastoraal (IJD) zich na het nieuws dat er op de kieslijst van de priesterraad van aartsbisschop Luc Terlinden 3 gekende daders van seksueel misbruik staan. Als reactie schreven 7 jongeren een open brief aan de aartsbisschop. "Dit is niet onze Kerk, het is belangrijk dat de jongeren – de

Lees meer »