“Om het met de woorden van de meegereisde fans te zeggen: ‘Iedereen is bang van (dit) FCB’”

Nicky Hayen durfde (nog?) niet aan de stelling. Hij hoopt eerst “de derde plek veilig te stellen”. Maar laat het na een nieuw statement duidelijk zijn: wie de 121ste kampioen van België wil worden, dient bovenal af te rekenen met Club Brugge, zo meent onze chef voetbal Niels Poissonnier. 

Meer krantenkoppen in België

JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.
The post JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke appeared first

Lees meer »

Marleen en Ronny zijn 50 jaar getrouwd

Op zondag 14 april werden Ronny Sintobin en Marleen Malfait ontvangen op het gemeentehuis. Het koppel uit de Hemelhoek in Ledegem stapte op 22 maart 1974 in het huwelijksbootje en is inmiddels vijftig jaar getrouwd. Wandelen en fietsen Marleen werd geboren op 11 december 1953 in Roeselare. Ze groeide op in een gezin met zes
The post Marleen en

Lees meer »

Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer

Na maanden van zorgvuldige restauratiewerkzaamheden is de Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke feestelijk heringewijd met een eucharistieviering. Na de viering werden alle inwoners uitgenodigd voor een receptie, georganiseerd door het kerkbestuur van Bovekerke en het gemeentebestuur.
The post Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

Deze interieurarchitecte maakt jouw huisdier nóg blijer: West-Vlaamse verovert de wereld met duurzame voederbowls

Toen haar geliefde hond Louise aan de gevolgen van kanker overleed, sloeg Madice Behaegel aan het denken. De Kortrijkse wilde duurzame en comfortabele voederbowls ontwikkelen en zette zich aan de tekentafel. Drie jaar later is Pino uitgegroeid tot een veelbelovende start-up en gaan er maandelijks een goeie duizend creaties over de toonbank. Tot in de Verenigde Staten en Dubai in

Lees meer »

Francesco Planckaert toont in primeur zijn nieuwe woonbus: “We willen hiermee zo snel mogelijk naar de camping van Staf Coppens”

Drie slaapkamers, een doucheruimte met toilet, een keukentje en een kacheltje: de oude reisbus die Francesco Planckaert (42) en zijn gezin ombouwden tot een camper, biedt alle comfort. De bus dient niet alleen voor eigen gebruik, maar zal je ook kunnen huren als vakantiewoning, onthult Francesco in ‘Dag Allemaal’ tijdens een exclusieve rondleiding.

Lees meer »

Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart bracht in samenwerking met onder andere de gemeenten Lichtervelde en Hooglede het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’ uit. Auteur van het boek is oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout.
The post Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids appeared first on KW.be.

Lees meer »

Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat konden we niet laten liggen”

Met ‘Poppies by Delia’ maakte Delia Persico haar meisjesdroom waar in Blankenberge, en dat net op tijd voor Moederdag. “We zijn een combinatie van bloemenwinkel en tuincenter, maar willen vooral het verschil maken in kleur en originaliteit”, zegt ze vanuit de voormalige Bloemenhal in de Kerkstraat.
The post Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken alfabet bij potvissen: “Niet enkel mensen beschikken over complex communicatiesysteem”

Is de mens in staat om te communiceren met dieren door artificiële intelligentie? Wetenschappers beweren dat dat in de toekomst misschien wel mogelijk is. Meer nog: een team van onderzoekers heeft met behulp van AI de geluiden van potvissen kunnen ontcijferen. Hun complexe communicatie zou zelfs vergelijkbaar zijn met menselijke communicatie. “Dat trekt het idee in twijfel dat enkel mensen

Lees meer »

FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale

Football Academy Nieuwpoort zal volgend seizoen niet in derde provinciale aantreden. Op het veld van KSK Wenduine verloor het in de eindronde na strafschoppen. Zo spelen er volgend seizoen twee seniorploegen van FAN in vierde.
The post FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

U13 C Floralux Dadizele haalt vierde plaats

Bij de meisjes U13 niveau 2 kwam Floralux Dynamivo Dadizele met vijf ploegen uit in competitie. De C-ploeg werkte de competitie af in de Reeks D en eindigde er op een vierde plaats. Wij herkennen op de eerste rij van links naar rechts Nore Lust, Fenna Bouckaert, Femke De Scheppper en Stiene Vandierendonck. Rechtstaand zien
The post U13 C

Lees meer »