LIVEBLOG NAPOLI-ROMA. 0-1! Dybala zet penalty om voor de Romeinen, nog geen Belgen in de basis

Op de 34ste speeldag in de Serie A staat de interessante affiche tussen Napoli en AS Roma geprogrammeerd. Behoudt Roma uitzicht op een Champions League-ticket, of worden ze door de Napolitanen uit de race geslagen? De Romeinen zullen het wel moeten doen zonder Romelu Lukaku. Hij is nog steeds out na een heupblessure. U volgt het hieronder! 

Meer krantenkoppen in België

Bommelding in Antwerpse handelsschool Sint-Lodewijk: leerlingen geëvacueerd, sweeping door politie blijkt negatief

In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee

Lees meer »

“We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer

Op het podium van het Eurovisiesongfestival was hij niet te bewonderen, maar deze zomer staat Joost Klein wél op Moen Feest. “We maken ons op voor een knaloptreden”, zegt medeorganisator Frederik Roelant.
The post “We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogdagen van Nicole Kidman gehuld in stil verdriet: “Ze mist de kinderen die Tom Cruise haar afpakte”

Het zijn hoogdagen voor Nicole Kidman. De Australische actrice mocht de prestigieuze American Film Institute (AFI) Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen, in het bijzijn van haar twee dochters en haar echtgenoot, Keith Urban. Maar toch is dat mooie plaatje voor Nicole nooit compleet. Dat heeft alles te maken met een groot gemis: haar oudste twee kinderen hebben onder dwang

Lees meer »

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

Koning Charles geeft militaire functie door aan kroonprins William

De Britse koning Charles (75) heeft een van zijn militaire titels overgedragen aan zijn troonopvolger prins William (41). De vorst droeg maandag aan zijn oudste zoon het erecommando van het Army Air Corps over, dat hij zelf zo’n 30 jaar bekleedde. Prins William is nu hoofd-kolonel van het gelijknamige korps.

Lees meer »

Boete voor kopstuk extreemrechtse Duitse partij AfD na nazileus

Een vooraanstaand lid van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), Björn Höcke, heeft een boete gekregen voor een verboden nazileus. Een rechtbank in het Oost-Duitse Halle veroordeelde de politicus tot een geldstraf van 13.000 euro voor het gebruik van de spreuk “Alles für Deutschland” (“Alles voor Duitsland”) tijdens een toespraak drie jaar geleden.

Lees meer »

Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’

Op dinsdag 14 mei huldigde het stadsbestuur van Menen opnieuw drie struikelstenen in. Op de Grote Markt ter hoogte van het belfort werden Remi Lernout, Jean Marie Monteyne en Edouard Vanhoof herdacht voor hun heldendaden tijdens de tweede wereldoorlog.
The post Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van “stelt nauwelijks iets voor” tot “Joost Klein sloeg camera kapot”: alles wat we weten over het Songfestivalincident

Er hangt nog veel mysterie rond het incident tussen Joost Klein (26) en een vrouwelijke Songfestival-medewerker. Volgens de Nederlandse omroep AVROTROS heeft de zanger “een dreigende beweging” gemaakt, maar de cameravrouw niet aangeraakt. Volgens de Zweedse krant ‘Atfonbladet’ is de camera van de vrouw wel stuk en zou Klein “agressiever” zijn geweest dan de Nederlanders zeggen. Dit is wat we

Lees meer »

Hoe (on)veilig is Kortrijk na tweede melding van groepsverkrachting in paar dagen? “Aan alle slachtoffers van seksueel geweld, we horen u”

Wat is er aan de hand in Kortrijk? Nadat dit weekend een meisje van 17 door drie mannen werd verkracht in het Astridpark, kwam vandaag aan het licht dat enkele weken eerder ook in het ‘Kabouterbos’ een groepsverkrachting plaatsvond. Het roept bij steeds meer inwoners de vraag op waar het heen gaat met de veiligheid in hun stad. We gaan

Lees meer »

55.000 toeschouwers voor 46ste Kattenstoet in Ieper: “Warm weer had gevolgen voor het tempo”

Volgens de politie waren er zondag 55.000 toeschouwers in Ieper voor 46ste editie van de Kattenstoet. Het warme weer zorgde wel voor problemen. Niet alleen moesten vijf toeschouwers afgevoerd worden naar het ziekenhuis, de stoet duurde ook meer dan een uur langer dan gepland. “Door de drinkpauze aan de stadsschouwburg waren er soms gaten”, erkent regisseur Bart Cafmeyer, die net

Lees meer »