Bart De Wever (N-VA) zet vol in op belastingverlaging op verkiezingscongres N-VA: “Het zijn zotten die werken”

“Gedaan met Vivaldi, gedaan met de hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen, gedaan met besturen zonder Vlaamse meerderheid.” Met een vlammende speech vuurde Bart De Wever zijn troepen aan, op 42 dagen van de verkiezingen, in het Capitole in Gent. Daarmee heeft ook de N-VA, als laatste, haar verkiezingsprogramma vastgelegd.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog – Klacht ingediend tegen Joost Klein voor “bedreigingen”, onduidelijk of hij vanavond kan optreden

Vanavond is er de finale van het Songfestival in Malmö, in Zweden. Het muzikale luik dreigt echter overschaduwd te worden door een incident waarbij de Nederlandse kandidaat Joost Klein betrokken is. De Zweedse politie zegt dat ze "een man ondervraagd heeft" voor "onwettelijke bedreigingen" aan "een medewerker van het Songfestival". Het is niet duidelijk of Klein vanavond zal optreden. Alle

Lees meer »

“Je moeder had bij je geboorte beter je keel toegeknepen”: Brittney Griner vertelt in boek over gevangenschap in Rusland en onthaal na vrijlating

0,7 gram cannabisolie, meer was er in 2022 niet nodig om Brittney Griner in Rusland te veroordelen tot een celstraf van negen jaar. Een nachtmerrie voor de Amerikaanse basketbalspeelster, die na 294 dagen vrij kwam door een gevangenenruil met de wapendealer Viktor Bout. In ‘Coming Home’ schreef Griner al haar gruwelijke ervaringen en trauma’s van zich af. “Ik schrok van

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg”

Met extra zelfvertrouwen kan Tibo Vancompernolle (18) zondag naar het West-Vlaams kampioenschap voor junioren. De veldrijder boekte zaterdag in Wingene een overwinning. Zijn eerste zege ooit op de weg!
The post Veldrijder Tibo Vancompernolle: “Eerste zege ooit op de weg” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders

Bijzonder nieuws uit de gesloten instelling De Zande in Ruiselede: enkele jongeren nemen er deel aan de scholencompetitie ‘Steel Warriors’. “Hiermee kunnen we de buitenwereld tonen dat zij wel degelijk een nieuwe kans verdienen.”
The post Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders appeared first on KW.be.

Lees meer »