Vakbonden beschuldigen topman van “overmatig alcoholgebruik en verbaal geweld”: wat is er aan de hand bij de Nationale Loterij?

Opschudding in het huis waar de lottoballetjes vallen en de jackpots worden uitgedeeld. Jannie Haek (58), CEO van de Nationale Loterij, wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële brief met hun bezorgdheden. Wat is er aan de hand? Haek was in het verleden al CEO van de NMBS-Holding en kabinetschef van minister Johan Vande Lanotte (sp.a), en staat bekend als iemand die “rechttoe rechtaan” is. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe ziet de laatste rechte lijn richting de titel eruit? En wat met de Europese tickets na de bekerwinst van Union? Alles over de ontknoping van de play-offs

Club in de pole. Na zeven speeldagen in de Champions’ Play-offs is Club Brugge op en over zowel Anderlecht als Union gesprongen. Met nog twee thuismatchen (tegen Union en Cercle) is blauw-zwart nu ook op papier de favoriet om zich tot kampioen te kronen. Maar ook Anderlecht en Union geloven ongetwijfeld nog in hun kansen, want ze spelen beiden nog

Lees meer »

Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven, moet je beseffen dat je niet alles zelf kan en weet”

Every day is a school day. Neem dat maar letterlijk. Als je de schoolbanken verlaat, is het leerproces bijlange nog niet voorbij. Meer zelfs, soms begint het pas écht eens je je eerste stappen op de werkvloer zet. Bedrijven omarmen en cultiveren deze evolutie.
The post Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven,

Lees meer »

Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

Op vrijdagavond 17 mei opent pop-upzomerbar Boho Village Experience voor de vierde keer de deuren in Blankenberge. Naast zwoele beats en voetbal op groot scherm, kan je er dit jaar voor het eerst ook genieten van een frisse plons in het openluchtzwembad. “Uniek aan onze kust.”
The post Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels

Lees meer »

“KVK redt zich wel en dan oogt de toekomst in 1A mooier”: Ex-ceo Matthias Leterme hoopvol over situatie KV Kortrijk

Wat zou Matthias Leterme denken van dat gedenkwaardige seizoen van KV Kortrijk, zo lang een vogel voor de kat maar plots op nog maar drie stappen van de redding? Blijkt dat de ex-ceo van KVK danig positief denkt. “Charleroi wordt moeilijk maar niet onoverkomelijk en het verschil met Lommel en Deinze is groot, ik geloof echt wel dat ze zich

Lees meer »

Israël dient klacht in over boegeroep tegen zangeres

De Israëlische publieke omroep KAN heeft een klacht ingediend over boegeroep dat woensdag te horen was tijdens de generale repetitie van de songfestivalinzending van het land, zangeres Eden Golan. Israël wil dat songfestivalorganisator European Broadcasting Union (EBU) en de Zweedse omroep SVT voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Ook hebben de Israëliërs geklaagd over een aantal politieke statements in

Lees meer »

Gezocht! Bouwgrond voor bedrijven: “Als enige provincie door Vlaanderen erkend voor grote nood aan terreinen”

De West-Vlaamse economie kampt met een aanslepende nood aan bedrijventerreinen. “Sinds de provinciale vraagberekening van 2017 zijn we geen stap verder”, zeggen Thomas Buys en Dieter Coussée van Voka West-Vlaanderen. “Het grootste pijnpunt is de regio Brugge waar 143 hectare gerealiseerd moeten worden, maar er al twintig jaar discussie over de geschikte locaties is.”
The post Gezocht! Bouwgrond voor

Lees meer »

Grote problemen met noodknop voor slachtoffers huiselijk geweld: wie stalkingsalarm gebruikt, belandt in wachtrij

Het mobiele stalkingsalarm, het digitale schild in de strijd tegen huiselijk geweld, stuit op barrières. De ‘snelle en discrete’ knop om de politie te verwittigen, blijkt verre van perfect te werken: slachtoffers belanden zelfs in de wachtrij als ze de politie willen contacteren. En dat is niet het enige pijnpunt. “Dit kan verwoestende gevolgen hebben.”

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Tevergeefse stormloop op tickets: paars-wit had Lotto Park twee keer kunnen uitverkopen

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »

Vijf messteken met multitool én toch milde straf voor veertiger uit Nieuwpoort: “Slachtoffer heeft feiten uitgelokt”

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een erg milde straf voor een poging tot doodslag na een caféruzie in Nieuwpoort. Nochtans deelde de man vijf messteken uit in het gezicht, en de buik én konden de gevolgen véél zwaarder zijn. “Maar het is bewezen dat het slachtoffer de confrontatie zelf opzocht en zo de feiten uitlokte”, motiveerde de rechter. Het

Lees meer »

Zwitserland wint een tumultueus Songfestival: Nemo is eerste non-binaire artiest die daarin slaagt

In Malmö heeft Nemo met Zwitserland het Songfestival gewonnen. Die schrijft daarmee geschiedenis, want de artiest is de eerste openlijk non-binaire artiest die daarin slaagt. Daarmee komt een wel zeer tumultueuze 68ste editie van het liedjesfestijn tot zijn einde. Een jaargang waarbij het nauwelijks over muziek ging. Des te meer over de controversiële deelname van Israël en de diskwalificatie van

Lees meer »