Uitstel van de festiviteiten: PSG laat de titel liggen tegen Le Havre

PSG heeft zich laten vangen door Le Havre. De Parijzenaars konden in eigen huis voor de twaalfde keer kampioen worden, maar ze lieten zich de kaas van het brood eten door de ploeg van Luka Elsner. PSG vermeed in extremis nog een nederlaag, maar het 3-3 gelijkspel betekent dat ze nog geen kampioen zijn in de Ligue 1. 

Meer krantenkoppen in België

Plechtigheid en bloemenneerlegging bij herdenking einde WO II

Vandaag herdachten we 8 mei 1945, de datum die het einde markeert van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Om 10.50 uur vond de jaarlijkse plechtigheid plaats bij het oorlogsmonument van Yvonne Serruys aan het VanderMerschplein Menen.
The post Plechtigheid en bloemenneerlegging bij herdenking einde WO II appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vooruit wil dat dit kopstuk de nieuwe minister van Onderwijs wordt”: waarom socialisten gratis schoolmaaltijd eisen

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? Hoe haalbaar is die? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er

Lees meer »

Gemeenten luisteren naar bewoners De Vijfwegen en nemen verschillende veiligheidsmaatregelen

Zowel de gemeente Moorslede als de gemeente Wervik investeren elk in de veiligheid op het gehucht De Vijfwegen. Daar luidden de bewoners de alarmbel nadat er in de bocht op het kruispunt van de Geluwestraat met de Oude Ieperstraat verschillende ongevallen gebeurden de alarmbel. “De vangrail is zelf nog iets langer dan voordien.”
The post Gemeenten luisteren naar bewoners

Lees meer »

Deeltje Bruggestraat in Ingelmunster voor de tweede keer twee weken afgesloten

Van maandag 13 mei tot en met vrijdag 24 mei worden de woningen in de Bruggestraat 22, 24 en 26 in Ingelmunster afgebroken. Om dit veilig te laten verlopen, gelden er aangepaste verkeersmaatregelen. Enige tijd geleden werd dit deeltje van de Bruggestraat ook al meerdere dagen afgesloten.
The post Deeltje Bruggestraat in Ingelmunster voor de tweede keer twee weken

Lees meer »

De boeken van de week: de moeder van Bart Moeyaert, een biografie voor de jarige Marc de Bel en een kinderboek over Europa

Een driedaagse citytrip met zijn moeder naar Parijs vormt de leidraad in een zeer persoonlijk boek van Bart Moeyaert. Jasper Van Loy verrast zijn jeugdidool Marc de Bel met een biografie. ‘Monsieur Hawarden’ van Filip de Pillecyn verschijnt opnieuw met een voorwoord van Tom Lanoye en met historisch onderzoek van Annick Lesage naar het waargebeurde verhaal. Voor jonge lezers brengt

Lees meer »

“Dat het erfelijk kon zijn, had ik niet meteen bij stilgestaan”: Christopher Timmerman en mama Lynn over haar jongdementie

Ze willen er voor het eerst en voor het laatst samen over praten: Christopher Timmerman (38) en zijn mama Lynn (56), willen duidelijk maken dat het leven niet voorbij is wanneer je alzheimer hebt. Twee jaar geleden werd jongdementie vastgesteld bij Lynn (56) en dus genieten moeder, zoon en schoondochter Stéphanie Planckaert (35) des te meer van hun momenten samen.

Lees meer »

Schone Schaapjes zet weer volop in op beleving voor hele familie: “Ook internationale artiesten”

Familiebeurs Schone Schaapjes is tijdens het pinksterweekend opnieuw te gast op de terreinen van vakantiehoeve Open Huis in Staden. Grote trekpleister tijdens deze editie zijn de drie internationale gezelschappen die gedurende drie dagen non-stop optreden in een grote circustent en op het domein. Daarnaast kunnen bezoekers er genieten van een brede waaier aan activiteiten.
The post Schone Schaapjes zet

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de Mol van het 12de seizoen

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als de snoodaard van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »