Moskou noemt Belgische fondsenblokkering ‘serieus issue’

15:01 Ons land blokkeert tientallen miljarden aan geld en andere financiële activa van gesanctioneerde Russen en bedrijven. ‘De blokkering is problematisch maar we blijven hierop werken’, zegt Moskou zaterd… 

Meer krantenkoppen in België

“Zelfs mijn naaktkat deed auditie!” William Boeva pakt (alweer) uit met vlekkeloos West-Vlaams in ‘Nonkels’

Met voorsprong de grappigste cameo in het tweede seizoen van ‘Nonkels’ is die van William Boeva. De Antwerpse komiek spreekt net als in de eerste reeks perfect West-Vlaams. Geen toeval, zo blijkt. “Wim Willaert trok bij die eerste lezing zijn ogen open: ‘Moh, ge ziet gie tweetalig!’ Geweldig.”
The post “Zelfs mijn naaktkat deed auditie!” William Boeva pakt (alweer)

Lees meer »

Apple verontschuldigt zich na kritiek op reclamespot nieuwe iPad Pro

Technologiegigant Apple biedt zijn excuses aan voor de reclamespot van de nieuwe iPad Pro. In het filmpje worden verschillende muziekinstrumenten en andere culturele objecten geplet door een hydraulische pers. Apple wil daarmee duidelijk maken dat de iPad alles kan vervangen, maar veel mensen in de culturele sector zijn niet te spreken over de advertentie.

Lees meer »

Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat vrijdagmiddag 10 mei afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar.
The post Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Martijn laat in ‘Boer zkt vrouw’ voor het eerst in z’n hart kijken en Robbe en Branko brengen samen de nacht door

“Wij willen weten waar we staan.” Chrissy en Lisanne eisten in ‘Boer zkt vrouw’ duidelijkheid van Martijn. En dus maakte de melkveehouder een definitieve keuze, waarbij hij een verrassende onthulling deed. Ook bij boer Michiel volgde een moeilijk keuzemoment. En Robbe en Branko zetten een volgende stap in hun relatie: voor het eerst brachten zij samen de nacht door.

Lees meer »

Israëlische zangeres loopt weg na vraag over Joost Klein: “We moeten door, sorry”

Israël is zaterdagavond, niet geheel onverwacht, als vijfde geëindigd op het Eurovisiesongfestival. Het land dat de voorbije dagen en weken de nodige controverse veroorzaakte, scoorde vooraf dan ook goed bij de bookmakers. De Israëlische kandidate Eden Golan, die zowel tijdens de verschillende repetities als optredens in de halve en grote finale uitgejouwd werd door een groot deel van het publiek,

Lees meer »

ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Tunnelnetwerk voor rugstreeppad in Waaslandhaven compleet: “Beschermde diertjes kunnen veilig naar de 50 poelen”

De Europees beschermde rugstreeppadden kunnen sinds kort naar de poelen in de Steenlandpolder, zonder risico om onder een voertuig te belanden. Er waren al corridors om het veiliger te maken, maar met nog 3 tunnels bij, is het netwerk compleet. Port of Antwerp-Bruges en Natuurpunt Waasland hebben die aangelegd om de biotoop voor de beschermde paddensoort helemaal veilig te maken.

Lees meer »