Heidi De Pauw stopt na 20 jaar bij Child Focus: “Vorig jaar hadden we 32% meer verdwijningen: een signaal dat het niet goed gaat met de jeugd”

Neen, Heidi De Pauw (52) is het niet beu bij Child Focus. Ze is ook niet ‘op’. Wel voelt ze zich klaar voor iets gedurfds: een job van 20 jaar verlaten en zien wat er gebeurt. Maar niet zonder terugblik: naar de tijd toen affiches nog in livings werden geprint, tot de geoliede machine van nu. “In dit land gaat ook veel goéd.” 

Meer krantenkoppen in België

Gezin van Dieter (44) gewekt door drieste dieven in Wevelgem: “We zijn nog altijd aan het bekomen, dit is beangstigend”

Dinsdagavond laat werd Femke (22) gewekt door lawaai. Toen dat niet ophield, wekte ze haar vader Dieter (44) en zijn verloofde. Beneden bleek dat dieven hadden geprobeerd om in te breken. Een dief die zich op het dak van de garage verborg, kon net ontkomen. “Gelukkig van die stok aan de schuifdeur, laat het een waarschuwing zijn.”
The post

Lees meer »

Mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC op Werviks grondgebied zorgt voor vreemde situatie: “Strookt niet met de taalwetgeving”

Bizarre situatie aan de overkant van de begraafplaats in de Komenstraat in Wervik. Middenin het voetpad staat daar al een aantal maanden een mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC. Aan de overkant is er een bushalte van De Lijn.
The post Mobiele bushalte van de Waalse vervoermaatschappij TEC op Werviks grondgebied zorgt voor vreemde situatie: “Strookt niet met

Lees meer »

Crevits: “Werken moet lonen, maar als het minder gaat moet er ook ademruimte zijn”

Voldoende mensen aan het werk krijgen en dat werk ook laten lonen, maar tegelijkertijd mensen ook de nodige ademruimte geven om voor zichzelf en elkaar te zorgen. Met die boodschap sprak Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) de achterban toe op Rerum Novarum. Naar aanleiding van het feest van de christelijke arbeidersbeweging zakte Crevits af naar het West-Vlaamse Lichtervelde.

Lees meer »

Hoe ziet de laatste rechte lijn richting de titel eruit? En wat met de Europese tickets na de bekerwinst van Union? Alles over de ontknoping van de play-offs

Club in de pole. Na zeven speeldagen in de Champions’ Play-offs is Club Brugge op en over zowel Anderlecht als Union gesprongen. Met nog twee thuismatchen (tegen Union en Cercle) is blauw-zwart nu ook op papier de favoriet om zich tot kampioen te kronen. Maar ook Anderlecht en Union geloven ongetwijfeld nog in hun kansen, want ze spelen beiden nog

Lees meer »

Gouden jubileum voor Raphaël en Lena

Op 20 april 1974 stapten Raphaël Busschaert (76) en Lena Delporte (72) in het huwelijksbootje. De jubilarissen waren hun hele leven lang landbouwers en veehandelaars op het erf aan de Blekerijweg in Proven. Na hun pensioen gingen ze wat verderop in dezelfde straat wonen, waar ze blijven genieten van de natuur en vooral van de open
The post Gouden

Lees meer »

Anderhalf jaar na zware gasexplosie krijgt inclusieve lunchbar award van Gault&Millau: “Een grote erkenning voor onze mensen”

Ruim anderhalf jaar geleden werd de inclusieve horecazaak Lucien & Lizette getroffen door een zware gasexplosie. Het personeel en hun bijzondere medewerkers krabbelden stap voor stap terug recht met de opening van de zaak op een nieuwe locatie. Nu kregen ze de Social/human-award van Gault&Millau.
The post Anderhalf jaar na zware gasexplosie krijgt inclusieve lunchbar award van Gault&Millau: “Een

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Willy De Bouvrie stelt ‘Waregem-Wielerstad’ voor

Op vrijdag 17 mei 2024 om 19.00 uur in de Bibbox is het eindelijk zover: de langverwachte boekpresentatie van ‘Waregem Wielerstad’, geschreven door de gepassioneerde auteur Willy De Bouvrie. In een hartelijk gesprek heeft De Bouvrie zijn diepste inspiratiebronnen en visie op dit boek met ons gedeeld.
The post Willy De Bouvrie stelt ‘Waregem-Wielerstad’ voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne zegt terreuraanslag door Russische militaire inlichtingendienst in Kiev verijdeld te hebben

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou beraamd zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. Bij een Oekraïense raketaanval is daarnaast een olieraffinaderij in Rovenky (Loehansk) in vlammen opgegaan. Volgens het hoofd van de bezette regio werden ook huizen in de buurt getroffen. Daarbij vielen volgens

Lees meer »