Elektrische rolstoelsporten in de kijker in Leuven: “Ook mensen zonder beperking mogen eens proberen”

In de sporthal in Heverlee, bij Leuven staan dit weekend elektrische rolstoelsporten in de kijker. Initiatiefnemer Seppe Hemerijckx heeft de spierziekte SMA en speelt zelf ‘powerchair hockey’. Hij droomt ervan om zo veel mogelijk elektrische rolstoelgebruikers aan het sporten te krijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Gents burgemeester De Clercq ontmoet president Zelenski tijdens Europese stedentop in Kiev

Tijdens een topbijeenkomst van Europese steden heeft de Gentse burgemeester Mathias De Clercq (open VLD) de Oekraïense president Zelenski gesproken over de wederopbouw van Oekraïense steden. De Clercq is vicevoorzitter van het Europese stedennetwerk Eurocities, het grootste stedennetwerk van Europa. Verschillende Oekraïense steden zijn lid van dat netwerk. Om veiligheidsredenen is de bijeenkomst in Kiev tot vandaag geheim gehouden.

Lees meer »

Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse economie: “Familiebedrijven denken op lange termijn”

Familiebedrijven zijn in de West-Vlaamse economie alomtegenwoordig, van eenmanszaken tot internationaal vertakte ondernemingen en alles daar tussenin. “Families denken op de lange termijn om aan de volgende generatie een gezonde onderneming door te geven. Daarom is het dikwijls boeiend om er te werken”, zegt adviseur familiebedrijven Tine Degryse van Voka West-Vlaanderen.
The post Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse

Lees meer »

Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne

De hulpdiensten werden vrijdag kort voor de middag opgeroepen voor een noodsituatie op de parking van de padelclub in Veurne. Een 33-jarige versufte vrouw moest er samen met haar hond uit een afgesloten wagen worden gehaald.
The post Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juryleden van talentenshows krijgen het online vaak hard te verduren: “Mensen beoordelen die soms beter zingen dan jij is niet makkelijk”

Amper 21 lentes jong, maar Aaron Blommaert mag voor het eerst zetelen in de jury van een VTM-show. “Al hoor ik bij ‘Sing again’ de term jury niet graag, we zijn er vooral om het over ons te laten komen”, vertelt Aaron. Zelf nam hij deel aan ‘Ketnet musical’ en ‘The voice kids’, dus ervaring met talentenjachten bezit hij zeker

Lees meer »

Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft het gemeentebestuur vorige week op de hoogte gebracht van de opstart van de verkoopprocedure van de site Jacobinessenhoeve. “Vorig jaar werd nog een sloopaanvraag voor deze historische hoeve ingediend, maar die werd onder mijn impuls geweigerd”, aldus schepen Kristof Vermeire.
The post Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Levenslange schorsing voor scheidsrechter die 4 (!) rode kaarten uitdeelt én vervolgens meeviert met de kampioen: “Ik begrijp er niets van”

Opschudding in de vierde klasse van het Nederlandse amateurvoetbal. Een scheidsrechter trok bij een kampioenswedstrijd vier rode kaarten om vervolgens vrolijk mee te feesten met de winnende club. Maar dat blijft niet zonder gevolgen. De KNVB schorst de bewuste scheidsrechter voor levenslang, die er op zijn beurt niets van begrijpt: “Het is lachwekkend, ik heb enkel een lied gezongen en

Lees meer »