Zeven podcasts van HLN genomineerd voor de Belgian Podcast Awards: stem voor jouw favoriet

‘Kinderen van de Kerk’, ‘Wuyts en Vlaeminck’, ‘Ik ben 1 op 6′, ‘De Opritmoord’, ‘De Kroongetuigen’, ‘HLN Mediawatchers’ en de ‘Wikipodcast’. Dat zijn de zeven HLN-podcasts die dit jaar kans maken op een prestigieuze Belgian Podcast Award. Nog nooit zijn zoveel podcasttitels van HLN genomineerd voor een prijs. Wil je één of meerdere van jouw favoriete podcasts mee helpen bekronen, klik dan hier om te stemmen. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem”

In de inmiddels toepasselijk genaamde Tjollenstraat in Waregem is voor de zoveelste keer een bestelwagen tegen de brug onder de spoorweg gebotst. Ondanks een grote schildering blijven bestuurders, vooral van gehuurde bestelwagens, de hoogte verkeerd inschatten.
The post Opnieuw rijdt bestelwagen zich vast aan spoorwegbrug van ‘t Gaverke in Waregem: “Moeilijk op te lossen probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Situatie in Rafah steeds kritieker: “Gebrek aan humanitaire hulp is groot probleem dat alleen maar groter wordt”

De situatie in Gaza, en specifiek Rafah, wordt almaar kritieker. Dat zegt Meinie Nicolai, voormalig directeur bij Artsen Zonder Grenzen (AZG). Verschillende ziekenhuizen in Rafah moeten sluiten door het gevreesde Israëlische grondoffensief in de stad. "De gezondheidszorg neemt elke dag af en het gebrek aan humanitaire hulp is een heel groot probleem dat alleen maar groter wordt."

Lees meer »

Wie heeft Robbie Sals (20) uit Diksmuide gezien?

Op donderdag 16 mei, tussen 19.15 en 22 uur, verliet de 20-jarige Robbie Sals zijn woning in de Booitshoekestraat in Diksmuide. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Dat meldt de federale politie in een opsporingsbericht op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne.
The post Wie heeft Robbie Sals (20) uit Diksmuide gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrabel installeert AI-camera’s bij zeventig overwegen: “We nemen onze verantwoordelijkheid om veiligheid en stiptheid te verbeteren”

Spoornetbeheerder Infrabel gaat artificiële intelligentie (AI) gebruiken om de veiligheid aan overwegen te verbeteren. Zeventig overwegen worden tegen eind dit jaar uitgerust met AI-camera’s die stilstaande personen of voertuigen kunnen detecteren. Het is een van de maatregelen uit een nationaal actieplan dat Infrabel, samen met minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), vandaag voorstelde.

Lees meer »

Georgisch parlement keurt omstreden wet over buitenlandse inmenging goed, parlementsleden opnieuw op de vuist tijdens debat

Het Georgische parlement heeft een controversiële wet over buitenlandse inmenging goedgekeurd. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s, die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren als ‘buitenlandse agenten’. Al wekenlang komen Georgiërs op straat om te protesteren tegen de wet. De goedkeuring kwam er letterlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens de

Lees meer »

Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren

Op dinsdag 7 mei werd in de Moeren, op enkele honderden meter van de Sint-Karelsmolen, een nieuwe picknickplaats in gebruik genomen. De picknickplaats bevindt zich langs het fiets- en ruiterpad dat de Bewesterpoort-West verbindt met de Debarkestraat, en is gelegen langs de Ringsloot.
The post Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren appeared first on

Lees meer »

Duurste attractie van Bellewaerde Park in Ieper ligt al week stil: “Bijkomende testen nodig om op volle capaciteit te werken”

In Bellewaerde Park in Ieper ligt het nieuwe paradepaardje, de waterattractie Amazonia, al een week stil. De attractie van 14 miljoen euro werd 3 weken geleden geopend, maar kende al enkele problemen. "Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat, dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

Lees meer »