Theater Malpertuis presenteert performance ‘The Walk’ ter ere van Ensor in Oostende

het kader van het Ensorjaar 2024, het veelzijdige stadsfestival ter ere van het 75-jarig overlijden van kunstenaar James Ensor, maakte Theater Malpertuis een unieke performance in Oostende, The Walk. Van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei loopt The Walk twaalf keer hetzelfde parcours af in Oostende. De toegang is gratis.

Artistiek leider Piet Arfeuille nodigde de Finse choreograaf Veli Lehtovaara, koordirigent Wim Verdonck en kostuumontwerpster Lieve Pynoo uit om samen met een groep van 20 lokale zangers-performers van alle leeftijden en genders een performance te maken in Oostende. The Walk is een voorstelling waarin verschillende genres samenkomen: muziek, beeld, beweging en schilderkunst.

Het idee voor The Walk ontstond na het zien van de tentoonstelling Scenes from the life of Christ, een reeks van 32 Ensor-tekeningen van bijbelse taferelen in kleurpotlood. Eén van de tekeningen Christ calming the storm kan gelden als leitmotiv voor de creatie van deze unieke performance.

Langs de kustlijn

“De wereld staat in brand, de zee stijgt – wat betekent het vandaag de dag om onze netten uit te gooien en samen op weg te gaan? Hoe geven we mekaar de hand als we niet dezelfde mening delen? Met The Walk proberen we om de storm van onzekerheden in onszelf en onder elkaar tot rust te brengen, waarbij we ook aandacht geven aan de omgeving en aan elkaar.”, aldus choregraaf Veli Lehtovaara.

De kustlijn van Oostende met zijn historische architectuur en natuurlijke omstandigheden wordt het podium voor deze wandelvoorstelling. The Walk beweegt zich langs de dijk, in de Japanse tuin, over de duinen en aan zee. De bonte groep interfereert met het landschap als een soort multisensorieel Ensorschilderij. (HH)

Meer info vind je op http://www.malpertuis.be.

The post Theater Malpertuis presenteert performance ‘The Walk’ ter ere van Ensor in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katja Retsin schittert in comedy ‘De Padelburen’ van Het Prethuis: “86 voorstellingen, maar ik raak het niet beu”

Met meer dan tachtig voorstellingen, waarvan het merendeel al uitverkocht is, staat er ook dit voorjaar geen rem op Het Prethuis. In ‘De Padelburen’ zien we voor de eerste keer Katja Retsin schitteren. Niet in het West-Vlaams, al is ze aardig vertrouwd met ons dialect. Katja vindt het een heerlijk stuk: “Het publiek smult ervan.”
The post Katja Retsin

Lees meer »

Dames WTC Julius Caesar van start

De dames van wielertoeristenclub Julius Caesar haspelden onlangs de eerste kilometers van het nieuwe seizoen af. Ze verzamelen elke woensdagavond om 19.30 uur aan clublokaal café De Loobrug.
The post Dames WTC Julius Caesar van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

1 op de 3 dorpszalen dreigt te verdwijnen in provincie Antwerpen: “Belangrijk om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken”

Veel dorpszalen dreigen te verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden. Zowel in heel Vlaanderen als in de provincie Antwerpen gaat het over één op de drie zalen. “Landelijke dorpen zijn aan het doodbloeden”, zegt woordvoerder Isaak Dieleman. “Dorpszalen zijn de laatste plaatsen waar bewoners elkaar nog kunnen ontmoeten.”

Lees meer »

Ida Ann (48) die ‘te kort’ minirokje van meisje (19) omlaag trok, opgepakt voor zedenfeiten: “Maar iedereen applaudisseerde”

Het ‘minirokjesincident’ dat eind april viraal ging, krijgt nog een staartje. De 48-jarige klant die het rokje van een tiener omlaag trok in een restaurant, werd opgepakt. Van haar arrestatie zijn nu bodycambeelden en telefoongesprekken opgedoken waarop te horen is hoe ze blijft proberen haar gelijk te halen bij de agenten. Ze wordt aangeklaagd voor zedenfeiten.

Lees meer »

Kapster Elena mocht het haar van Songfestival-winnaar Nemo stylen: “Ik had soms een beetje compassie met de zangeres van Israël”

Voor de derde keer mocht kapster Elena Zimina uit Izegem de kapsels van de Eurovisiesongfestival-kandidaten te verzorgen. Afgelopen weekend vertoefde ze dus nog in Malmö (Zweden), waar de 68e editie van het Songfestival plaatsvond. Het werd uiteindelijk een zeer bewogen editie – niet in het minst door de diskwalificatie van Nederland en de deelname van Israël – en dat heeft

Lees meer »