Pro-Palestijns studentenprotest bereikt kookpunt in Verenigde Staten: honderden arrestaties

Amerikaanse studenten die demonstreren voor een staakt-het-vuren in Gaza. Wat begon aan de prestigieuze Columbia University, is intussen uitgebreid naar campussen verspreid over de hele VS. En de protesten worden steeds grimmiger.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechtbank veroordeelt Benoit D. tot 8 jaar cel voor verspreiding beelden van kindermisbruik en verkrachting van twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het ‘dossier-Pichal’, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

Lasterzaak oud-burgemeester Rita Demaré uit Hooglede komt voor assisen

De lasterzaak die oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré (CD&V) aanspande tegen de oprichters van een Facebookgroep, wordt doorverwezen naar het hof van assisen. Dat is de rechtbank waar de zwaarste misdrijven worden behandeld, zoals moord. De zaak kwam eerst voor de correctionele rechtbank, maar die oordeelde dat er sprake is van een drukpersmisdrijf. En daarvoor is assisen bevoegd.

Lees meer »

Chinese automerk Leapmotor komt in september naar België

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Leapmotor komt in september naar negen Europese landen, waaronder België. Dat zal gebeuren via Leapmotor International, een joint venture waarin autoconcern Stellantis een belang van 51 procent heeft en Leapmotor de rest, zo hebben beide ondernemingen dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse economie: “Familiebedrijven denken op lange termijn”

Familiebedrijven zijn in de West-Vlaamse economie alomtegenwoordig, van eenmanszaken tot internationaal vertakte ondernemingen en alles daar tussenin. “Families denken op de lange termijn om aan de volgende generatie een gezonde onderneming door te geven. Daarom is het dikwijls boeiend om er te werken”, zegt adviseur familiebedrijven Tine Degryse van Voka West-Vlaanderen.
The post Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse

Lees meer »

Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib

Naar het voorbeeld van ondertussen al veel andere gemeenten komt er ook in de bibliotheek in Wervik een tutjesboom. De tutjesboom staat bij de peutercollectie en moedigt kinderen aan om afscheid te nemen van hun fopspeen. De kinderen krijgen in ruil een boek als beloning.
The post Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib appeared

Lees meer »

Cholera treft nu ook Mayotte na uitbraak op Comoren

In Mayotte, een Frans overzees departement in de Indische Oceaan, zijn al 65 mensen getroffen door cholera. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. De cholera-epidemie verspreidde zich naar Mayotte door een uitbraak op de nabijgelegen Unie der Comoren.

Lees meer »

Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart bracht in samenwerking met onder andere de gemeenten Lichtervelde en Hooglede het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’ uit. Auteur van het boek is oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout.
The post Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïense dames verzorgen je nagels in Sanapolis: “Dit is sociaal ondernemen”

Op de site Sanapolis – het voormalige Elisabethziekenhuis dat herbestemd werd als gezondheids-, toeristisch-, en recreatief centrum – richten de oorlogsvluchtelingen Nadiia en Svitlana het salon Sana Beauty in. Ze mikken op mensen uit de regio die op een professionele manier hun nagels willen laten verzorgen.
The post Oekraïense dames verzorgen je nagels in Sanapolis: “Dit is sociaal ondernemen”

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël meldt raketaanval op belangrijke grensovergang voor noodhulp aan Gaza

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien: “Met een koord aan de brug gebonden. Om te moorden”

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »