Poetin wil zijn bondgenoten dichter bij elkaar brengen en organiseert daarom… een eigen Songfestival

Het Eurovisiesongfestival doet er alles aan om niet politiek te zijn. Intervision, het ondertussen vergeten ‘socialistisch’ alternatief voor het westerse Songfestival, was dat zeker wel. De nostalgische en sluwe Vladimir Poetin wil het weer van onder het stof halen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël: “Geen wapenbestand, offensief in Rafah gaat door” – Ook Duitsland overweegt stop levering van wapens aan Israël

De onderhandelingen over een wapenbestand voor Gaza zijn mislukt. Dat meldt een hoge Israëlische functionaris in de nacht van donderdag op vrijdag. Die vertelt ook dat het offensief in Rafah zal doorgaan. De delegatie van Hamas heeft Caïro, waar de gesprekken plaatsvonden, dan ook verlaten. Dat meldt een aan aan de terreurbeweging gelieerde zender. De Amerikaanse president Joe Biden dreigt

Lees meer »

Belgische staat aan boord bij Umicore

18:42 De Belgische staat heeft via zijn financiële arm SFPIM een belang van 5 procent opgebouwd in Umicore. Hij verankert daarmee de Belgische materialengroep en is voortaan de vijfde grootste aandeelhouder…

Lees meer »

Nu protest groeit: botst massatoerisme op zijn grenzen? “We hebben kansen gemist omwille van snel geld”

In Venetië komen bewoners op straat, op Tenerife gingen er zelfs in hongerstaking. De locals zijn de massa’s toeristen die hun thuisplaats bezoeken meer dan beu. En net die revolutie van inwoners kan het toerisme misschien wel redden, zegt expert Jan van der Borg (Universita Venezia, KU Leuven). “Zij wakkeren het idee aan dat het dringend anders moet.”

Lees meer »

Luc De Coghe (72) krijgt weer lof voor Kwaremont Classic

Ondanks het mindere weer hebben afgelopen weekend een duizendtal wielertoeristen kunnen genieten van het mooie parcours van de Kwaremont Classic, met start en aankomst op Hoeve Vandewalle. Voor het twintigste jaar op rij stond Luc De Coghe (72) garant om dat parcours uit te tekenen.
The post Luc De Coghe (72) krijgt weer lof voor Kwaremont Classic appeared first

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »

Amnesty wil onderzoek naar optreden politie bij protesten in Amsterdam

Amnesty International wil dat er een onderzoek komt naar de manier waarop de politie woensdag heeft ingegrepen bij de ontruiming van een terrein van de Universiteit van Amsterdam. Volgens de mensenrechtenorganisatie is het recht om te demonstreren essentieel, “vooral in tijden van maatschappelijke onrust en politieke onzekerheid”.

Lees meer »