Negen personen opgepakt nadat gewapende mannen het vuur openen in dorp in Luik

Verschillende personen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag het vuur geopend op een gebouw in Jemeppe-sur-Meuse, een dorp in de provincie Luik en een deelgemeente van Seraing. Negen verdachten zijn opgepakt. Dat meldt het parket van Luik vrijdagavond.

 

Meer krantenkoppen in België

Oekraïne heeft nog “honderden miljarden” nodig om oorlog te winnen, zegt minister

Het jaarlijkse pakket van 3 miljard euro uit de opbrengst van bevroren Russische tegoeden dat Oekraïne van de Europese Unie krijgt, is “zo goed als niets”. Dat heeft de Oekraïense minister van Justitie Denys Maljoeska gezegd in een interview met nieuwssite ‘Politico’. “Honderden miljarden”: dat heeft Oekraïne volgens de minister nodig om de oorlog tegen Rusland te winnen.

Lees meer »

“Ze hebben ons gastvrij ontvangen”: uitwisselingsproject tussen Veurns en Frans college doet meer dan alleen taalvaardigheid verbeteren

Leerkrachten en de eerstejaars van de flexklas 1AB en 1AA Taalatelier van Talent-Is Campus College Veurne blikken positief terug op het uitwisselingsproject met ‘le Collège du Moulin’ in het Franse Grande-Synthe (Duinkerke). Voor beide scholen werd het een grensoverschrijdende ontdekkingstocht naar de andere taal, naar de andere cultuur, naar de andere leefgewoonten.
The post “Ze hebben ons gastvrij ontvangen”:

Lees meer »

Vilvoorde lanceert opnieuw campagne tegen hondenpoep

Vilvoorde lanceert opnieuw een campagne om aan baasjes van honden te vragen om hondenpoep altijd op te ruimen. Net als vorig jaar doet de stad dat met posters die inwoners van Vilvoorde aan hun raam kunnen hangen. Baasjes die toch betrapt worden op het achterlaten van hondenpoep, kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Finale loert om de hoek, kan Merlier overleven?

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »