Man (85) die kettingbotsing veroorzaakte krijgt rijverbod en boete, maar wel nog rijgeschikt

Een 85-jarige automobilist die in juni 2022 in Marke een kettingbotsing veroorzaakte, is wel degelijk nog rijgeschikt. Dat attesteerde een dokter. Maar hij kreeg van de politierechter wel een rijverbod van 1 maand en een boete van 800 euro.

Na een etentje met ex-collega’s reed Mark V. (85) op 23 juni 2022 met de wagen naar huis. Hij had een aperitiefje, twee glaasjes wijn en een Omer gedronken. In de Rekkemsestraat in Marke raakte hij plots een boordsteen waardoor twee banden stuk sprongen. Wat verderop botste hij tegen een stilstaande voorligger. Door de klap raakten nog twee andere voertuigen beschadigd. Mark V. bleek 1,32 promille alcohol in het bloed te hebben. “Hij beseft dat hij in de fout is gegaan”, aldus zijn advocate Julie Vandenbogaerde.

Les geleerd

“Zijn eigen echtgenote raakte het zwaarst gewond door de botsing en zijn wagen was volledig verloren. Dus is hij al zwaar gestraft en neemt het zichzelf nog altijd kwalijk. Maar hij is nog altijd heel actief in tal van verenigingen en zeker nog in staat met de auto te rijden. “Ik behaalde bij de dokter onlangs nog een score van 27 op 30”, vertelde de man enigszins fier aan de politierechter. “Maar ik heb mijn lesje geleerd.”

De politierechter rekende op een doktersattest waaruit bleek dat hij inderdaad nog altijd rijgeschikt is en dat kon V. ook voorleggen. “Zijn ogen zijn zelfs nog 10 op 10”, aldus zijn advocaat. (LSi)

The post Man (85) die kettingbotsing veroorzaakte krijgt rijverbod en boete, maar wel nog rijgeschikt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »

Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog”

Tom Premereur, directeur van de Vlaamse Visveiling, doet een oproep naar Vlaams minister voor Visserij Hilde Crevits en naar de Europese Raad om de vangstquota voor zeetong te herzien: “Er is veel meer tong aanwezig in de Ierse Zee dan gedacht.”
The post Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gelijkheidsstraat in het nieuw

Onder de noemer ‘Beter in mijn straat’ geeft Stad Oostende drie straten in de wijk Westerkwartier een maand lang een make-over, samen met de wijkbewoners. De Gelijkheidstraat mag de spits afbijten en wordt in mei onder handen genomen.
The post Gelijkheidsstraat in het nieuw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer Lekker’

Veerle Cooman (56) en Yvan Naesen (62) zijn in de ruime omgeving van Ichtegem bekend voor de thuisbezorging van verse, zelfbereide maaltijden en feestschotels allerhande. Nu openen ze ook een ‘buitenrestaurant’ onder de naam ‘Zeer Lekker’ in hun grote tuin/weide in de Keibergstraat 9, schuin tegenover de beeldentuin van Irénée Duriez.
The post Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer

Lees meer »

Leerlingen van ‘De mol’-winnaar Bernard vieren zijn overwinning: “Jij bent de rest van het schooljaar de held”

Bernard is niet alleen een meester in het ‘mollenjagen’, maar nu ook een held in de ogen van zijn leerlingen. Het dak ging eraf toen duidelijk werd dat hun favoriete meester de overwinning had behaald. Deze onvergetelijke avond werd nogmaals herbeleefd in ‘De tafel van Gert’, waar de euforische reacties van zijn leerlingen werden getoond.

Lees meer »