Maaseik sleept met winst in Roeselare vijfde en beslissend titelduel uit de brand: zondag strijd om landstitel

Er komt zondag een vijfde en beslissende confrontatie tussen Roeselare en Maaseik in de titelfinale van de Lotto Volley League.

Regerend kampioen Roeselare kon het donderdagavond in eigen huis afmaken, maar de West-Vlamingen moesten met 2-3 de duimen leggen voor de bezoekers uit Limburg. Die haalden het in de Tomabelhal met 25-19, 19-25, 26-24, 16-25 en 8-15. Maaseik had de eerste finalewedstrijd voor eigen publiek met 3-1 gewonnen, daarna was Roeselare twee keer aan het feest: 3-1 thuis en 0-3 in Maaseik.

Beslissend duel

Zondag om 18 uur komt er een vijfde en beslissende titelmatch in de Steengoed Arena van Maaseik. Roeselare, gecoacht door Steven Vanmedegael, mikt zondag op een vijftiende landstitel, de vierde op rij. Het Maaseik van de Italiaanse trainer Fulvio Bertini is recordhouder met zestien titels en werd voor het laatst kampioen in 2019. Beide ploegen hebben sinds 1995 alle landstitels onder elkaar verdeeld. Roeselare veroverde in februari al de Beker van België, met winst in een finale tegen Menen.

Eerder deze maand werd Seppe Rotty van Roeselare voor de tweede keer in zijn carrière, na 2022, uitgeroepen tot Speler van het Jaar op de Volleyproms. Hij won het referendum voor teamgenoot Simon Plaskie.

The post Maaseik sleept met winst in Roeselare vijfde en beslissend titelduel uit de brand: zondag strijd om landstitel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Full Moon serveert twee unieke metaloptredens in Place2Party

Na een lange coronaslaap duikt de metal pop-upbar Full Moon weer op. Op vrijdagavond 7 juni in de Torhoutse discotheek Place2Party aan de Roeselaarseweg pakt de vzw uit met een concert door enerzijds Mr. Myst uit de regio Oostende en anderzijds Guilty as Charged uit de regio Brugge. Beide bands spelen anderhalf uur. Voor de fans van Guilty as Charged

Lees meer »

Man van Belgisch topmodel vlucht na vermoedelijke mechanische doping en sleurt koersdirecteur “bijna 100m mee” op motorkap

Een bizar verhaal vanuit de Route de l’Oise, een Franse rittenkoers voor amateurs. Een van de deelnemers, Giovambattista ‘Gio’ Iera, sloeg naar verluidt op de vlucht toen de organisatie besloot om de fietsen te controleren op mechanische doping. De renner stapte in zijn auto en reed daarbij de koersdirecteur omver. Iera is de partner van Belgisch topmodel Ingrid Seyhaeve.

Lees meer »

Bedrijvenpark Bazuin is goed voor 5,5 hectare aan nieuwe KMO’s in Roeselare

De eerste steen werd gelegd van een nieuwe bedrijventerrein van bijna twintigduizend vierkante meter in de Nelekouter, een zijstraat van de Brugsesteenweg. Op het bedrijvenpark Bazuin zal er plaats zijn voor 69 KMO-units. “Dit project is een toonbeeld van hoe industrie en omgeving kunnen samen gaan”, klinkt het bij ontwikkelaar Hexagon.
The post Bedrijvenpark Bazuin is goed voor 5,5

Lees meer »

KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend

KLJ Kanegem bestaat dit jaar 90 jaar en dat moet gevierd worden. In het pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei vinden de festiviteiten plaats, verspreid over drie dagen. De pikdorsercross op maandag 20 mei moet de blikvanger worden, aldus voorzitter Emiel Declercq.
The post KLJ Kanegem viert 90-jarig bestaan met pikdorsercross als blikvanger tijdens feestweekend appeared first

Lees meer »

Trieste taferelen: Club-fan krijgt rake klappen in vipruimte, ook andere schermutselingen in en rond Lotto Park

Er hing voor, tijdens en na Anderlecht-Club Brugge een grimmige sfeer in het Lotto Park. Met ook enkele trieste taferelen. In de vipzone kwam het tot een gevecht tussen een Brugse fan en enkele ultra’s van paars-wit. Het was niet de enige schermutseling. Voor de match werd de geblesseerde Club-spits Thiago al belaagd en kreeg hij bier naar zich gegooid

Lees meer »

“Ik heb wél armen en benen, alleen hele kleintjes”: open gesprek met Eva (28), een van de bekendste tv-presentatrices van Nederland

Eva Eikhout (28) is tv-presentatrice en programmamaker, moderator en BN’er (bekende Nederlander) met een heerlijk grote mond en een ontoombare energie. En o ja, ze heeft wél armen en benen. “Alleen hele kleintjes.” Over dingen als je bikinilijn waxen, onenightstands en veel te hard rijden – over haar pittige dagelijkse leven, quoi – schreef ze een aanstekelijk boek. “Ik wil

Lees meer »

Minister Hilde Crevits in Alveringem: “De 3,5 miljoen voor Stavele liggen opzij”

Vlaams minister Hilde Crevits was op maandag 20 mei op uitnodiging van de Alveringemse afdeling even in de Alveringemse deelgemeente Leisele. De minister vertelde dat de 3,5 miljoen voor beschermende maatregelen voor Stavele zeker zijn, dat ze denkt dat de provinciebesturen ook in de volgende legislatuur overeind blijven en dat ze tegen verplichte fusies is.
The post Minister Hilde

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »