Luitenant Alain Vanloo (60) in de bloemetjes gezet tijdens laatste werkdag bij de brandweer

Met een stevig ontbijt en een powerpoint vol mooie herinneringen: zo werd vrijdagochtend in de brandweerkazerne van Brugge het pensioen van luitenant Alain Vanloo (60) gevierd. Hij was sinds 1989 lid van de Brugse brandweer en was onder andere zonaal diensthoofd noodplanning. “Ik kan iedereen alleen maar dankbaar zijn om hier aanwezig te zijn”, sprak Vanloo, die het afscheid niet had verwacht.

Hij is niet de man van de grote woorden of iemand die graag in de spotlights staat, maar vrijdagochtend was dat wél het geval. De collega’s van Alain Vanloo (60) verzorgden een afscheidsmoment voor de luitenant die na een carrière van 35 jaar bij de Brugse brandweer met pensioen gaat. “We zijn al blij dat hij mee wou komen naar hier”, glimlachten enkele collega’s. Bij zijn aankomst was de dankbaarheid toch van het gezicht van de luitenant af te lezen. Samen met zijn echtgenote nam hij de mooie woorden graag in ontvangst.

Loyale brandweerman

“Dit komt onverwacht. Ik ben bijna uit mijn bed gelicht om naar hier te komen”, sprak Vanloo met de glimlach alle aanwezigen toe. Naast zijn directe collega’s en zijn oude ploeg waar hij ploegoverste was, waren ook enkele externe relaties van de politie, haven en provincie present. Net zoals burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Alain was zonaal diensthoofd noodplanning en op die manier hadden we vaak contact. Zeker in de coronaperiode gebeurde dat zeer frequent”, herinnert De fauw zich. “Iedereen zal hem herinneren als een gedisciplineerd en loyaal brandweerman.”

“We kunnen alleen maar een applaus vragen voor je lange carrière waar je fier op mag zijn”

Alain Vanloo kwam op 1 april 1989 in dienst bij de Brugse brandweer. De jaren daarvoor was hij beroepsmilitair. Doorheen de jaren werkte hij zich op tot luitenant en zonaal diensthoofd noodplanning binnen de hulpverleningszone. “We kunnen alleen maar een applaus vragen voor je lange carrière waar je fier op mag zijn”, nam postoverste Jeroen Bonte het woord. “Het was misschien je wens om in stilte te vertrekken, maar toch wilden we je pensioen niet zomaar laten passeren. Alle mensen waarmee je frequent samenwerkte, gingen graag in op de uitnodiging.”

Iedereen dankbaar

Na de officiële woorden was er ook nog tijd voor een powerpoint waarin werd teruggeblikt op de carrière van de luitenant. “Ik kan iedereen hier aanwezig alleen maar dankbaar zijn. Gaande van de burgemeester tot mensen van de politie en de haven. En natuurlijk zijn er de brandweermannen. Jullie zijn zoals mijn kinderen en daar ben je al eens streng voor. Maar ik heb jullie vooral altijd willen beschermen”, besloot Alain Vanloo, alvorens samen met echtgenote en alle aanwezigen te genieten van het ontbijt.

The post Luitenant Alain Vanloo (60) in de bloemetjes gezet tijdens laatste werkdag bij de brandweer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorbereidingen nieuwe stelplaats De Lijn in Gent begonnen: “Test om vervuild grondwater te zuiveren”

Op de site Wissenhage is een aannemer begonnen met proefboringen om het grondwater te zuiveren. Op de locatie plant De Lijn een nieuwe stelplaats. Tegenstanders zeggen dat de site bijzondere natuurwaarde heeft. De boringen kregen een vergunning van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en staan los van de aanleg van de stelplaats. Vlaanderen moet de vergunning voor het totale project

Lees meer »

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

OPROEP. Zet jij geld in op winnaar Songfestival?

Vanavond weten we wie de winnaar is van het Eurovisiesongfestival 2024. Volgens de bookmakers is er een torenhoge favoriet: Kroatië. Maar niks zegt dat Baby Lasagna vanavond ook helemaal bovenaan de puntenlijst in Malmö zal eindigen. Zal Israël Europa met verstomming slaan, of als Joost Klein toch optreedt, zal hij de Nederlanders vanavond een delirium bezorgen? Wie al het zeggen?

Lees meer »

Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen

14 mei: die datum werd door LGBTI+ organisatie Cavaria geprikt om in Vlaanderen en Brussel hun campagne voor de komende verkiezingen te lanceren. In Oostende kreeg Dikke Mathille een regenboogkussen in de vorm van een ‘lachend kakje’ te zien.
The post Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk

De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk heeft zaterdag ruim 7.000 deelnemers naar een zonovergoten kust gelokt. De meest fervente wandelaars zijn al sinds de vroege ochtend onderweg om de 80 kilometer van Knokke-Heist naar De Panne af te leggen.
The post Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt terreuraanslag door Russische militaire inlichtingendienst verijdeld te hebben in Kiev

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou beraamd zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. Bij een Oekraïense raketaanval is daarnaast een olieraffinaderij in Rovenky (Loehansk) in vlammen opgegaan. Volgens het hoofd van de bezette regio werden ook huizen in de buurt getroffen. Daarbij vielen volgens

Lees meer »

Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang”

VZW Kinderopvang De Hoeksteen opent in september een nieuwe kinderopvang in Lichtervelde. Kinderopvang Felix krijgt een onderkomen in het gebouw waar vroeger Café De Zwaan was. “Deze unieke locatie met vele herinneringen voor de Lichterveldse bevolking krijgt op deze manier terug een bestemming.”
The post Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang” appeared first

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

HET DUEL. Vandendriessche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreemrechts schuiven last door”

Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM NIEUWS. Vandaag zaten Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) en Bruno Tobback (Vooruit), beide lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, samen aan tafel. Vooral toen het onderwerp migratie aan bod kwam, ging het er verhit aan toe tussen de twee politici. “Wat u en uw collega’s van extreemrechts doen, is

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zou het “niet eens zijn met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

“Bij zo’n drastische ingreep kan men zich geen fouten veroorloven”: voormalige EBU-topman reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden. De formule moet dringend worden bijgeschaafd.” Voormalig EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar: “deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival.” Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor. “Er zijn in het verleden wel meer pogingen tot inmenging geweest, maar nooit zo erg als nu.”

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Wie toont zich de beste in ‘muurtjesetappe’?

Heuveltje op, heuveltje af. Rit twaalf in deze Giro is wat Italianen maar al te graag een ‘tapa dei muri’ – vrij vertaald: een etappe over de muren – noemen. De top van de Monte Giove, een onregelmatig klimmetje met stroken tot 20 procent, ligt op 9,3 kilometer van de finish. Wie pakt de ritzege? Volg het in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »