Jonge meisjes drinken en roken steeds vaker

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Hilde Vautmans reageert op aantijgingen in Knack-artikel: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

Vader kan dochtertje net op tijd redden wanneer ze uit buggy valt

Een papa met geweldige reflexen heeft zaterdag zijn dochtertje net op tijd gevangen toen ze uit de buggy viel. De man was het anderhalf jaar oude meisje eten aan het geven toen ze plots haar evenwicht verloor. Door de snelle reactie van haar vader viel ze net niet op de grond én bleef zelfs haar eetkommetje heel.

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

Thijs (38) redt Kortrijkzanen met ‘Tackie Plannings for Great Succes’: “Tijdens de Sinksenfeesten ontstaan magische momenten”

Thijs Tack (38) duidt de Sinksenfeesten altijd met stip aan in zijn agenda. Om de drukke planning van het feestgebeuren wat duidelijker te kunnen weergeven, maakt hij al vier edities lang een uitgebreid en duidelijk overzicht. Zo kan zowel Thijs, als iedereen die de planning in handen krijgt, zorgeloos beslissen over welke plaats op welk moment een bezoek krijgt.

Lees meer »

Goud voor Kathleen en Marcel uit Waregem

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Marcel Balcaen en Kathleen Ravelingen door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet.
The post Goud voor Kathleen en Marcel uit Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen wil minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in onderwijs: “Veilige omgeving om te praten is essentieel”

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘‘Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over LGBTQIA+-thema’s. Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om daarover te praten is essentieel”, aldus covoorzitster Nadia Naji en vicepremier Petra De

Lees meer »

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »