Geen recht meer op 15 minuten uitstel: alcoholcontroles strenger vanaf 1 mei

Wie zijn vrije dag op 1 mei goed wil vieren, past beter wat op. Vanaf woensdag worden alcoholcontroles door de politie wat strenger. Bestuurders zullen dan geen 15 minuten uitstel meer kunnen vragen voordat ze blazen. De politie zou op die manier meer controles kunnen uitvoeren op dezelfde tijd. Dat schrijft ‘De Standaard’. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw negen lijken gevonden in Mexicaanse stad

In de Mexicaanse deelstaat Zacatecas, in het noorden van het land, zijn woensdag negen lijken teruggevonden in de stad Morelos. Dat heeft het Openbaar Ministerie in de deelstaat woensdagmiddag bekendgemaakt. Een dag eerder werden er ook al negen levenloze lichamen gevonden in een naburige stad.

Lees meer »

Joost Klein mag voorlopig niet repeteren voor finale Songfestival na ‘incident’: Zweedse omroep spreekt over “fysieke confrontatie”

Joost Klein is vrijdagmiddag de grote afwezige bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan. “Hij zal daarom tot nader order niet repeteren.” Alle partijen houden voorlopig de lippen stijf op elkaar, enkel AvoTros gaf een korte mededeling aan de

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Benny is furieus op Lars, maar papt zelf aan met veel jongere partner in ‘Familie’: Roel Vanderstukken aan het woord

12 jaar geleden deed het gezin Coppens haar intrede in ‘Familie’, uiteindelijk is acteur Roel Vanderstukken (47) de enige die onafgebroken bleef meespelen. “Toen Hilde De Baerdemaeker als eerste vertrok, werd er voor het eerst geraakt aan onze kern, daar heb ik wel even mee gezeten”, vertelt Roel. Nu tv-dochter Jasmijn Van Hoof haar na 2,5 jaar pauze haar comeback

Lees meer »

Paul Van Tigchelt bij Luk Alloo: “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik naar een ander land”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Aan de beurt: minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD). “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik met mijn kinderen naar een ander land”, zegt hij. Wie hij graag bij Open VLD zou willen? “Elio Di

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »

Zonnepanelen op site Militair Hospitaal: “Belangrijke mijlpaal”

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs begeleidde Energiehuis Oostende de eigenaars van het Militair Hospitaal (VME) bij de installatie van zonnepanelen op de paviljoenen met erfgoedwaarde.
The post Zonnepanelen op site Militair Hospitaal: “Belangrijke mijlpaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord

In september 2021 slaagden vier Bruggelingen erin om als eerste vier Belgen het wereldrecord padellen te verbreken. Nu gaan ze op 7 en 8 juni opnieuw de uitdaging aan om met een nieuw record een plaatsje te krijgen in het Guinness Book of Records.
The post Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord appeared first on KW.be.

Lees meer »