Extremisten en jihadisten op OCAD-lijst wonen vooral in Brussel en Vlaanderen

De extremisten en jihadisten op de zogenaamde OCAD-lijst verblijven voornamelijk in Brussel en Vlaanderen. Dat schrijven Le Soir en de kranten van Sudinfo vrijdag op basis van een antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op een parlementaire vraag van Kamerlid Georges Dallemagne (Les Engagés).

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RONDE VAN HONGARIJE. Cavendish rijdt Nys virtueel uit de groene puntentrui, stelt Belg z’n eindzege veilig in pittige slotetappe?

Tijd voor de slotetappe in de Ronde van Hongarije. Thibau Nys pakte zowel vrijdag als zaterdag de dagzege en begint aan de laatste rit met een voorsprong van 14 seconden op Diego Ulissi. De aankomst vandaag ligt op een klimmetje van 2,3 kilometer aan gemiddeld 8,7 procent. Pakt Nys nog eens uit? En stelt hij de eindzege veilig? Volg het

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

Hanne Borstlap en twee andere studenten vertellen over hun ervaringen aan Amerikaanse topuniversiteiten: “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je”

Harvard, Princeton, Yale. Hanne Borstlap uit Wilrijk en twee andere studenten studeren of studeerden aan een Amerikaanse topuniversiteit, net zoals prinses Elisabeth zal doen, en vertellen over hun wedervaren. En geven de kroonprinses advies. “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je, maar geniet van de unieke ervaring.”

Lees meer »

Overheid mag AfD blijven afluisteren en bespioneren

In Duitsland blijft de partij Alternative für Deutschland ‘verdacht extreem’ en mag ze verder afgeluisterd worden. De rechtbank in Münster heeft het beroep van AfD daartegen verworpen. Dit arrest opent de lange weg naar een mogelijk verbod op de partij.

Lees meer »

WTC Raversijde kiest voor stevige rit naar Westhoek

Op 1 mei trok wielertoeristenclub Raversijde erop uit. De groep reed naar het kunstendorp Watou. In deze Poperingse deelgemeente hielden de wielrenners halt in horecazaak ‘De Helleketel’, om er te genieten van een ‘boerestute’ met kaas, paté of hesp. Na de rit van 130 km volgde een losse babbel in clublokaal ‘Runway’, vlak bij de Oostendse
The post WTC

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

Diamant voor Thérèse Devlamynck en José Pillen

Thérèse Devlamynck (79) en José Pillen (86) trouwden op 21 april 1964 in Ingelmunster en vierden hun diamanten huwelijksverjaardag in aanwezigheid van hun familie en schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie. Zij van Meulebeke en hij van Ingelmunster leerden elkaar kennen in dancing Bristol. Ze besloten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje te stappen. José
The post Diamant voor

Lees meer »

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

PORTRET. “Ik ben sterk genoeg voor dit moment”: Eden Golan (20) is de meest omstreden kandidate ooit van Eurosong

Uitgejouwd tijdens het zingen, 12.000 mensen die buiten protesteren en medefinalisten die haar niet eens willen aankijken: de 20-jarige Eden Golan staat onder extreme druk als inzending van Israël, maar plooit niet. “Ik timmer al jaren aan de weg en dat heeft me tot iemand gemaakt. Ik sta al sinds mijn negende op het podium en vluchtte met mijn ouders

Lees meer »

Alle campussen Universiteit Amsterdam morgen en woensdag dicht na protesten

In Nederland blijven alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) de komende twee dagen dicht nadat er meerdere demonstraties zijn geweest, meldt de universiteit. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt dinsdag en woensdag dus geen onderwijs plaats op de UvA.

Lees meer »