Slachtoffer steekpartij aan Geels station uit coma: “Zijn leven hing aan een zijden draadje”

Bij een zware vechtpartij die uitmondde in een steekpartij aan het station van Geel zijn maandagavond drie jongeren ernstig gewond geraakt. Een van de slachtoffers is een 16-jarige jongen uit Herentals die na het incident in een kunstmatige coma werd gehouden maar nu bij bewustzijn is.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer ruimt kilometerslang mazoutspoor op in centrum van Kortemark

In een groot deel van het centrum van Kortemark was er donderdagochtend flink wat verkeershinder door een kilometerslang mazoutspoor. De brandweer is al twee dagen bezig om de mazout op te ruimen. “Maar door de regen raakte die meer verspreid en gingen we extra ter plaatse”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark.
The post Brandweer ruimt kilometerslang

Lees meer »

De messenslijper

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post De messenslijper appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Londen: Sjojgoe verantwoordelijk voor “meer dan 355.000 slachtoffers” in Russische leger – Dodental loopt op na raketaanval op Russische stad Belgorod

Sergej Sjojgoe, de Russische minister van Defensie die zondag werd ontslagen door president Vladimir Poetin, is verantwoordelijk voor “meer dan 355.000 slachtoffers”, zowel doden als gewonden, “onder zijn eigen soldaten” sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de Britse minister van Defensie Grant Shapps gezegd. En in de Russische oblast Belgorod, net over de grens met Oekraïne,

Lees meer »

Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist?

Van 1 juli tot en met 12 augustus kan je opnieuw zeven maandagavonden terecht in Tuin CC Scharpoord van Knokke-Heist voor de gratis Parkies-concerten. Op maandagavond 5 augustus is er opnieuw een Parkies XL-optreden.??
The post Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zélf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Vapedampen bevatten giftige stoffen: AI-onderzoek analyseert 180 vapesmaken

Uit een Brits onderzoek, gepubliceerd op de website van ‘Scientific Reports’, is gebleken dat chemicaliën in vapedampen acuut giftig kunnen zijn bij verhitting en inademing. Met behulp van een AI-analyse van 180 vape-smaken concludeerden de onderzoekers dat de producten 127 acuut giftige chemicaliën, 153 gezondheidsrisico’s en 225 irriterende stoffen bevatten.

Lees meer »

20 procent minder kans op hartaanval dankzij Ozempic, Pedro Brugada legt uit waarom

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs mag doorzetten met hoofddoekenverbod: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs (GO!) is niet in strijd met de godsdienstvrijheid die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek

Lees meer »

REPORTAGE: Heel Europa kijkt naar Ninove, maar vooral naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Dit weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »