Rusthuisbewoners leven zich uit tijdens Upperdare-avond: “Glijmiddel? Tijdens de oorlog werd er vaseline gebruikt”

Upperdare-feestjes, het is niet alleen iets voor een vrouwenavond. Donderdagavond kregen ook de bewoners van woonzorgcentrum Zonnebloem in het Gentse Zwijnaarde vibrators en handboeien voorgeschoteld. “Glijmiddel? Tijdens de oorlog werd er vaseline gebruikt”, klonk het daar.

 

Meer krantenkoppen in België

Open Vld wil dat regering 10 procent van ambtenaren vervangt door AI

Open Vld wil dat de volgende regeringen ambtenaren vervangen door Artificiële Intelligentie (AI). Dat schrijft ‘De Tijd’. Volgens de partij moeten er tegen 2030 meer bepaald 10 procent minder ambtenaren zijn. “Alles wat administratief, repetitief of procedureel is, kan perfect vervangen worden door artificiële intelligentie en automatisering”, zegt partijvoorzitter Tom Ongena.

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: “Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat

Lees meer »

Kim brengt patiënten met zeldzame botziekte uit verschillende landen voor het eerst samen in Oostende

“Ik leef nog iedere dag op pijnstillers.” Van 13 tot 19 mei komen in Vaya Mundo te Oostende patiënten uit verschillende landen samen die lijden aan de heel zeldzame botziekte Camurati-Engelmann. Het initiatief, overigens een primeur voor ons land, komt van de Oostendse Kim Van Cauwelaert (43), die al sinds ze leerde lopen met de pijnlijke gevolgen van de aandoening

Lees meer »