Nederlandse militairen raken verstrengeld tijdens sprong in Schaffen, ze zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht

2 Nederlandse militairen zijn gewond geraakt na een parachutesprong op het vliegveld van Schaffen (Diest). De parachutisten raakten met elkaar verstrengeld tijdens de sprong. Ze moesten hun reserveparachute opentrekken. 

Meer krantenkoppen in België

Meer geluid en ook voelen: provincie Antwerpen maakt 7 toeristische trekpleisters meer toegankelijk voor blinden en slechtzienden

De provincie Antwerpen wil 7 populaire toeristische attracties extra toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Het zijn de Abdij van Bornem, Tabloo, het Gasthuismuseum, Hidrodoe, het Speelgoedmuseum, Technopolis en het Jakob Smitsmuseum. Er zijn aanpassingen in de gebouwen, maar ook meer klank en mogelijkheden om te voelen aan voorwerpen.

Lees meer »

Waarom migreren mensen naar België? Gezinshereniging en arbeidsmigratie wegen zwaarder door dan asielaanvragen

Het thema migratie zal de volgende weken aan bod komen in tal van verkiezingsdebatten. Hoeveel migranten zijn er precies in ons land, en hoe zijn ze hier beland? Hun aantal valt moeilijk in cijfers te vatten, vooral omdat we niet precies weten hoeveel mensen zonder papieren hier een onderkomen hebben gevonden. Maar de cijfers geven wel een redelijk goed inzicht

Lees meer »

Bruggeling (52) krijgt tien jaar zwembad- en speelpleinverbod voor betasting tienjarig meisje in Bredene: “Ik ben wat onvoorzichtig geweest”

Zestien jaar nadat hij een jarenlange celstraf kreeg opgelegd voor de verkrachting van zijn eigen dochter betastte Ronny D. (52) een 10-jarig meisje in het zwembad van Bredene. Naar eigen zeggen wou de Bruggeling haar enkel op een drijfmat helpen, maar was hij daarbij wat ‘onvoorzichtig’. De rechtbank achtte de feiten bewezen, maar stuurt D. niet opnieuw naar de cel.

Lees meer »

Reddingsactie opgestart na telefoontje van voorbijganger, maar twee bootjes ‘in nood’ zijn eigenlijk bezig met sportlessen: “We willen mensen inlichten”

De politie Westkust waarschuwt inwoners of passanten op de Zeedijk in Oostduinkerke. Dinsdagmiddag werden daar de procedure ‘redding op zee’ en de procedure ‘small-boats’ voor vluchtelingen opgestart na een melding van twee bootjes op zee. Het bleken echter leerlingen op sportdag bij de surfclub te zijn. “Dat dat deze week nog meermaals gebeuren”, meldt de politie.
The post Reddingsactie

Lees meer »

Johny en Sonja vieren hun gouden huwelijksjubileum

Op 19 april was het 50 jaar geleden dat Sonja Vandeputte (70) en Johny De Ceuninck (72) elkaar in Pittem het jawoord gaven. Daarom werden ze onlangs op het gemeentehuis ontvangen. Ze kregen één zoon Giovanni (46) en gingen, na zes maanden bij de ouders van Sonja ingewoond te hebben, in hun woning in de
The post Johny en

Lees meer »

Eurostar gaat tot vijftig nieuwe treinen bestellen

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar gaat zijn vloot grondig vernieuwen en uitbreiden. Er zullen tot vijftig nieuwe treinen besteld worden, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het verwacht de eerste nieuwe treinen in 2030 in dienst te kunnen nemen.

Lees meer »

RWDM degradeert uit hoogste klasse

RWDM speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-off verloor het team uit Molenbeek met 2-0 op het van Eupen. Kortrijk, dat ook nog gevaar liep, ging met 3-1 onderuit bij Charleroi maar behoudt uitzicht op het behoud.

Lees meer »

Regula Ysewijn: “Nog jarenlang heb ik de gezichten van mijn verongelukte vriendinnen gezien in menigtes. Omdat ik niet op hun begrafenissen was, zegt mijn psycholoog”

Kijk naar haar kleren en haar kapsel en je weet: Regula Ysewijn is anders. Een jaar geleden kreeg dat ‘anders zijn’ ook een vierletterige afkorting. ADHD. “M’n hele leven heb ik moeten horen dat het mijn eigen schuld was dat school niet lukte. Ik ben er 39 voor moeten worden om te weten: klopt niet.”

Lees meer »

EK-dorp in de ION Arena: voetbalwedstrijden op groot scherm en ook twee fuiven op voormalige site Strobbe

Drie Izegemse ondernemers hebben de schouders gezet onder een nieuw ‘EK-dorp’ in Izegem. En daarvoor kwamen ze op een wel heel unieke locatie terecht: de voormalige drukkerij Strobbe. Die wacht nu nog op de sloop door vastgoedontwikkelaar ION, die eigenaar is van de site. Deze zomer maken Michiel Delheye, Tom Sintobin en Frederic Boulez er een eventlocatie van. “We zenden

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »