Na haar veelbesproken “bijna naakt”-feest krijgt Russische tv-ster nu boete voor kritiek op oorlog in Oekraïne

Een bekende Russische televisiepresentatrice heeft donderdag een boete van 50.000 roebel (omgerekend ongeveer 500 euro) gekregen voor een Instagrampost waarin ze zich had gekant tegen het Russische offensief in Oekraïne. Onlangs kwam de presentatrice ook al in een storm terecht na een opvallend “bijna naakt”-feestje in een exclusieve club in Moskou. 

Meer krantenkoppen in België

‘Compostdag’ verhoogt bewustzijn rond afval

Met een heuse ‘Compostdag’ op het containerpark zette stad Gistel het bewust omgaan met groente-, fruit- en tuinafval nadrukkelijk in de kijker. Een quizje hier, kopje koffie en taart daar: het werd naast een leerrijke ook een aangename bedoening.
The post ‘Compostdag’ verhoogt bewustzijn rond afval appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Samenwerken met hem was een nachtmerrie”: ooit een grote ster, zo gaat het nu met ‘Austin Powers’-acteur Mike Myers

‘Austin Powers’. ‘Wayne’s World’. ‘Shrek’. Begin jaren 2000 viel er niet te ontkomen aan Mike Myers (60). De Canadees reeg de ene na de andere blockbuster aan elkaar, tot verschillende rechtszaken en enkele grote flops z’n ster danig deden tanen. Wat is er precies gebeurd? En hoe vult Myers z’n dagen nu? “Wanneer hij nood had aan chocolade, kwam iemand

Lees meer »

Meryl Streep, koningin van de accenten, wordt in Cannes geloofd voor indrukwekkende acteercarrière

De Amerikaanse actrice Meryl Streep (74) krijgt vanavond tijdens de opening van het filmfestival in Cannes een ere-Gouden Palm. Streep is een Hollywoodlegende, heeft een recordaantal Oscarnominaties en wordt wel eens omschreven als de koningin van de accenten. Van een authentiek Pools accent tot British English, ze brengt het allemaal even overtuigend. Ze wordt geloofd voor haar bijdrage aan de

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor man die toenmalige vriendin in haar borsten beet

“Over één zaak kan iedereen het eens zijn: hij kampt met een agressieprobleem en bijt telkens letterlijk van zich af.” Een 38-jarige man uit Waregem die verschillende vrouwen klappen gaf, komt er met een volledig voorwaardelijke celstraf van 16 maanden vanaf. Op voorwaarde dat hij enkele strikte regels volgt. Hij moet ook ruim 6.000 euro schadevergoeding betalen.
The post

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »

Autisme houdt Liesbeth (24) niet tegen om concerten te geven voor goede doelen: “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”

Voor Liesbeth Veranneman (24) is het leven tot nu toe niet over rozen gegaan. Autisme, verlatingsangst, een eetstoornis en psychische kwetsbaarheid maken het haar elke dag moeilijk. Gelukkig is er muziek. “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”, zegt ze. “Plus: ik probeer al zingend goede doelen te steunen, heel concreet ESpoir uit Kortrijk en HabitASS uit Ichtegem.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russische stad Belgorod stort in na raketinslag: “Vier mensen gedood”

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »